Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kutlamalara Başladı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kutlamalara Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kutlamalara Başladı

Milyonların katılmasının beklendiği Newroz Bayramı kutlamalarına saatler kala kent merkezindeki ilk ateş Belediye çalışanları tarafından yakıldı.

20.03.2015 17:59

Milyonların katılmasının beklendiği Diyarbakır'daki Newroz Bayramı kutlamalarına saatler kala kent merkezindeki ilk ateş Belediye çalışanları tarafından yakıldı. Halayların çekildiği kutlamada konuşan Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, "Newroz'u güzelliklerle, başımız dik ve özgürlüğün aydınlığıyla kutlayacağız." dedi.

Çalışanların yerel kıyafetleriyle katıldığı, halayların çekildiği ve şekerlerin dağıtıldığı kutlamaya, Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Genel Sekreter Fethi Suvari, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve tüm belediye çalışanları katıldı.

Amedspor Halk Oyunları Ekibi'nin halaylarıyla katıldığı ve erbanelerin çalındığı kutlamada, Eş Başkan Fırat Anlı da belediye çalışanlarıyla birlikte halay çekti. Ardından Newroz Bayramı'nı Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçesinde kutlayan Anlı, Türkiye illerinden, Rojava, Güney Kürdistan ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bütün misafirlerin de bayramlarını belediye adına kutladı. Yarın tarihi bir günün yaşanacağını ifade eden Anlı, "Newroz'u güzelliklerle, başımız dik ve özgürlüğün aydınlığıyla beraber kutlayacağız. Bu topraklarda ne kadar halk varsa hepsinin Newroz Bayramı kutlu olsun" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kutlamalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement