Diyarbakır Caddelerinde Temizlik Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Caddelerinde Temizlik Başlatıldı

Diyarbakır Caddelerinde Temizlik Başlatıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iki günlük iş bırakma eyleminin ardından kentte biriken çöpleri toplamaya, kirlenen caddeleri yıkamaya başladı.

14.10.2015 18:16

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ankara Katliamı'nı protesto etmek amacıyla sendikaların aldığı iki günlük iş bırakma eyleminin ardından kentte biriken çöpleri toplamaya, çok kirlenen caddeleri yıkamaya başladı. Dört gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle çöplerin toplanamadığı Sur ile Yenişehir ilçesinde de temizlik çalışmaları dün itibariyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara Katliamı'nı protesto etmek amacıyla sendikaların aldığı iki günlük iş bırakma eyleminin ardından kentte biriken çöpleri toplamaya, çok kirlenen caddeleri yıkamaya başladı. Dört gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle çöplerin toplanamadığı Sur ile Yenişehir'in bazı mahallelerinde de temizlik çalışmaları dün itibariyle start aldı.

Kentin birçok noktasında biriken çöpleri toplamak için hızla temizlik çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ilçe belediyelerin temizlik ekipleri, dün akşam vardiyasında biriken çöpleri topladı. Gece saat 01.00'a kadar devam eden çalışmalar, sabah saat 03.00'dan itibaren yeniden başladı.

352 temizlik personeliyle, hizmet alanı olan 62 ana arterde, 14 yol süpürme aracı, 7 çöp toplama aracı, 3 mini hafriyat toplama aracı, 1 adet kepçe ve 2 kaldırım temizleme aracıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca ilçe belediyeler tarafından ara sokak ve caddelerde yürütülen temizlik çalışmasına ekipman ve araçlarla destek verdi.

Kayapınar'da esnaf temizlik çalışmasına katıldı

Çok kirlenen Kayapınar Sıtkı Göral Caddesi, Bağlar Sento, Fatih ve Cemiloğlu Caddelerini deterjanlarla yıkayan Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik çalışmasına, Sıtkı Göral Caddesi'nde esnaflar da kaldırımları yıkayarak destek verdi.

Baran: Duyarlılık için halka teşekkür ediyoruz

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Baran, Ankara'da yaşanan katliamdan sonra alınan 2 günlük grevin ardından temizlik çalışmalarının durduğunu söyledi.

Diyarbakır Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Suriçi ve Yenişehir'in mahallelerinde 4-5 gün çöp toplanamadığını ve temizlik çalışmalarının aksadığını dile getiren Baran, "Dün ilçe belediyelerimiz ile yaptığımız koordinasyon toplantısının ardından temizlik çalışmalarına akşam saat 16.00 itibariyle başladık. Bu çalışmaya gece 01.00'a kadar devam ettik." dedi.

Sabah saat 03.00'dan itibaren kentin birçok yerinde tekrar çalışmalara başladıklarının bilgisini veren Baran, 2 günlük iş bırakma eylemi nedeniyle toplanamayan çöplerden dolayı, halka gösterdikleri sabır ve duyarlılık için teşekkür etti.

Sokak ve cadde yıkama çalışmaları devam edecek

Yoğun kirlilikten dolayı Kayapınar Belediyesi ile Sıtkı Göral Caddesi'ni deterjanlı suyla yıkadıklarını kaydeden Baran, "Bu caddede ilk olarak atıkları temizledik. Yıkama işleminde, deterjan ile birlikte kimyasal kir giderici ve dezenfekte olmak üzere üç katkı maddesi kullandık. Bağlar Belediyesi ile birlikte Fatih ve Cemiloğlu Caddeleri de yıkandı. Yarın tekrardan ilçe belediyelerimiz ile birlikte kirlenen caddelerin belirlenmesiyle cadde ve sokak yıkama işlemi devam edecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır Caddelerinde Temizlik Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement