Diyarbakır'da Anasınıflarında Flor Vernik Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Anasınıflarında Flor Vernik Uygulaması

Diyarbakır\'da Anasınıflarında Flor Vernik Uygulaması

Diyarbakır'da öğretmenlere, öğrenci ve ebeveynlere ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimleri verildi.

26.11.2014 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2014-2017 Stratejik Planı kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında 81 ilde bulunan 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerinden başlamak üzere yılda 2 kez flor vernik uygulamasının başlatılması, öğretmenlere, ebeveynlere, öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimlerinin yapılması ayrıca ağız ve diş sağlığına dair tarama programlarının yapılması planlandı.

Diyarbakır'da da bu uygulamaların başlangıcı olarak, Anasınıfı öğretmenlerine yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitimi yapıldı. Vehbi KOÇ İlkokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitimde Okul öncesi anasınıfı öğretmenlerine ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Koruyucu Flor Vernik Uygulaması Eğitim Ekibine, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil tarafından bilgilendirme yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Şubesi ve Sur İlçe Kaymakamlığı işbirliği ile Diyarbakır Merkez Sur İlçesi Ziya Gökalp İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokuluna bağlı Sur İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki Sur Ana Çocuk Eğitim Merkezleri (SAÇEM) Anasınıfları ile Merkez Zübeyde Hanım Anaokulu'ndaki öğrencilere Ağız Diş Taraması ve Koruyucu Flor Vernik Uygulaması yapıldı.

Prof. Dr. Dülgergil burada yaptığı açıklamada; Koruyucu Flor Vernik Uygulamasının önemine değinerek uygulamanın çok basit olduğunu ayrıca özellikle çocuklarımızda süt dişlerindeki çürümeleri önemli ölçüde engellediğini, yeni başlayan çürüklerin gerilemesine yardımcı olduğunu belirterek çok büyük masraflar ve zaman kaybına neden olan tedavilerden önce koruyucu hekimlik uygulamalarının gerekliliğine dikkat çekti. Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden bir grup öğrenci de programa katılarak eğitim faaliyetlerinde yer aldılar.

"Sağlıklı Bir Yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile Başlar"

Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek, toplum farkındalığı oluşturmak amacıyla Sur Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Eğitim Merkezindeki mesleki eğitim gören 70 kadın kursiyere ağız diş taraması yapılarak dişlerin doğru ve düzenli bir şekilde fırçalanması, diş ipi kullanımı ve koruyucu ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirme yapıldı. Okullarda ise ''Sağlıklı Bir Yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile Başlar'' teması ile bez afişler asılarak günün ve haftanın önemi vurgulandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Anasınıflarında Flor Vernik Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement