Diyarbakır'da Geçici Köy Korucuları ile Toplantı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Geçici Köy Korucuları ile Toplantı

Diyarbakır Vali Vekili Mustafa Can ile İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, geçici köy korucuları ile bir araya geldi.

19.04.2013 17:24

Diyarbakır Vali Vekili Mustafa Can ile İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, geçici köy korucuları ile bir araya geldi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Vekili Can, geçici köy korucularının terörle mücadelede geçmişten bu yana güvenlik güçlerinin eli, ayağı ve gözü olduğunu, verdikleri emeğin çok büyük olduğunu söyledi.

Hizmetleri dolaysıyla geçici köy korucularına teşekkür eden Can,

"Yaşadığımız bu süreçte inşallah bu sıkıntıların bitmesiyle ilimiz, bölgemiz çok daha iyi yerlere gelecektir. Korucular, sıcak soğuk demeden, fedakarlık yaparak terörle mücadelede ve güvenliğin sağlanmasında güvenlik güçlerine yardımlarda bulundu. Korucuların çok emeği geçti. Bugüne kadar şikayet ettikleri konular vardı. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'nca bir çalışma yapılıyor" dedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Atabay da bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı duyulan memnuniyeti dile getirmek, özlük haklarında yapılan ve devam eden iyileştirmeler konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla toplandıklarını belirtti.

Teröristle mücadelede 30 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele eden korucuların yaptığı özverili hizmetleri unutmalarının mümkün olmadığını kaydeden Atabay, mücadelede her zaman korucuların yanında olduklarını dile getirdi.

"Bundan sonra da kanunlar çerçevesinde bizlere verilen vazifenin ifasında, birlikte kararlılıkla görev yapmaya devam edeceğiz" diyen Atabay, korucuların özlük ve sosyal haklarında yürütülen çalışmanın büyük ölçüde tamamlandığını, bu konunun kısa süre içinde İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından açıklanacağını bildirdi.

Atabay, "Teröristle mücadele harekatında vazifesi uğruna hayatını kaybetmiş şehit kardeşlerimi bu mübarek cuma gününde rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" şeklinde konuştu.

-Korucuların sorunlarını dinlediler-

Daha sonra korucularla yemek yiyen Can ve Atabay, onların sorunlarını dinledi. Bundan sonra durumlarının ne olacağını soran geçici köy korucuları, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Bu mücadeleyi 30 yıldır veriyoruz. Devletimizin her zaman yanındayız. İnşallah barışırlar, anlaşırlar iyi olur. Bizler de tarlamızda, bağımızda güven içerisinde çalışırız. Çalışamadığımız için korucu olduk. Masum insanları öldürmekle hak mı aranır- Huzur ve güveni sağlayan güvenlik güçlerine, koruculara saygı duyuyoruz. En büyük şeref ve gurur da budur. İnşallah bu iş biter, bu gurur da bize yeter. Devletimiz büyüktür. Bizi mağdur etmeyeceğine inanıyoruz. Geçici olarak kalmak istemiyoruz. Sigortasız çalışıyoruz."

Korucuların sıkıntılarının giderileceğini, toplanmalarının nedeninin de sorunları konuşmak olduğunu vurgulayan Can, ne olursa olsun her şeyin olumlu olacağına inandığını söyledi.

Koruculuğun kolay bir görev olmadığını, zor koşullarda görev yaptıklarını belirten Can, "İnşallah bu acılar son bulur. Kim olursa olsun bu topraklarda hepimiz huzur içerisinde yaşarız. Sıkıntıları daha çok bilen insanlarsınız. Şehitler verildi. Bütün korucular alnının akıyla görevlerini yerine getirdi, halen de getiriyorlar. Bunun karşılığını alıyorsunuz, alacaksınız da" şeklinde konuştu.

Atabay da terörü başından sonuna yaşayan bir nesilden geldiklerini, korucuları kendi personellerinden hiç ayırmadıklarını vurguladı.

Can ve Atabay, daha sonra geçici köy korucuları ile toplu fotoğraf çektirdi.

Öte yandan Diyarbakır'da 4 bin 114 geçici olmak üzere 5 bin 304 korucunun bulunduğu, bugüne kadar 141 korucunun terörle mücadelede şehit olduğu, 125'inin de yaralandığı bildirildi.

-Koruculardan çözüme destek-

Korucular, etkinliğin ardından gazetecilere yaptıkları açıklamada, çözüm sürecini desteklediklerini, ülkeye barış ve huzur gelmesini istediklerini dile getirerek, bu süreçte özlük ve sosyal haklarının verilmesini arzuladıklarını kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Geçici Köy Korucuları ile Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement