Diyarbakır'da İsrail Protestosu - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da İsrail Protestosu

Diyarbakır\'da İsrail Protestosu

Diyarbakır Dağkapı meydanında toplanan vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, İsrail'in mallarını boykot etme kararı aldı.

21.07.2014 08:44  Güncelleme: 08:49

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları kınamak ve Filistinlilere dua etmek amacıyla Diyarbakır Dağkapı meydanında toplanan vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, İsrail'in mallarını boykot etme kararı aldı.

Diyarbakır'da iftar sonrası Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanında toplanan Diyarbakırlı Müslümanlar, teravih namazını kıldıktan sonra Filistin'de hayatını kaybeden müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kadın ve çocukların da destek verdiği etkinlik, teravih namazının ardından, Gazze'de süren zulmün görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sık sık getirilen tekbirler eşliğinde, 'Kahrolsun israil', 'Gazze'ye ve Hamasa selam direnişe devam' sloganları atıldı.

Hürdava Partisi üye ve yöneticilerinin de destek verdiği etkinlikte sivil toplum kuruluşları adına kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, İsrail'in Filistin'de masum insanlara yönelik yaptığı katliamı kınayarak, "1986'da de şimdide artık müslümanlar uyanmış bir şekilde, İsraili kanla boğacak ve İsrail devletini lmüslümanlar onların başına yıkacaktır inşallah" dedi

Konuşmaların ardından yapılan dua ile program son bulurken, beş gün boyunca her akşam iftar sonrası eylemlerin devam edeceği öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement