Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor

Diyarbakır\'da Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor

Diyarbakır Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında verilen eğitimler devam ediyor.

16.01.2016 23:53  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un Koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi toplantı salonunda, Kayapınar ve Bağlar Kaymakamlıklarının destekleri ile Aile Destek Merkezleri kadın kursiyerlerine ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarına eğitim verildi.


Programa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş, Kanser Şube Müdürü Dt. Hülya Batgi, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Ferah Şahman Gören ve Çeküs Şube Müdürü Dr. Zeynep Aybak katıldı.

Programda Kayapınar Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Uz. Dr. Fatma Özdemir tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme ve 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement