Diyarbakır'da Tutuklanan İngiliz Gazeteciler: PKK ve Işid'le Alakamız Yok, Sadece Gazeteciyiz - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Tutuklanan İngiliz Gazeteciler: PKK ve Işid'le Alakamız Yok, Sadece Gazeteciyiz

Diyarbakır\'da Tutuklanan İngiliz Gazeteciler: PKK ve Işid\'le Alakamız Yok, Sadece Gazeteciyiz

Diyarbakır'da tutuklanan İngiliz gazeteciler: PKK ve IŞİD'le alakamız yok, sadece gazeteciyiz (2) GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA İTİRAZ Diyarbakır'da 'IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla' geçtiğimiz Cuma günü yakalanan ve dün adliyeye çıkarılan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan, Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rasool 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu.

01.09.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da tutuklanan İngiliz gazeteciler: PKK ve IŞİD'le alakamız yok, sadece gazeteciyiz (2)

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA İTİRAZ

Diyarbakır'da 'IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak iddiasıyla' geçtiğimiz Cuma günü yakalanan ve dün adliyeye çıkarılan İngiliz gazeteciler Jacop Philip Gıngel Hanrahan, Philip John Pendlebury ile Iraklı tercümanları Mohammed İsmael Rasool 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konuldu. İngiliz gazetecilerin avukatı Ahmet Ay bugün bir üst hakimlik olan 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne tutukluluğa itiraz başvurusu yaptı.

BİR ÖRGÜT İSMİNE YER VERİLMEMİŞ.

Başvuru öncesi Diyarbakır Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Ahmet Ay, dosyada gizlilik kararı olduğu için ayrıntılı açıklamalarda bulunamayacaklarını belirterek, "Verilen tutuklama kararına itirazda bulunacağız. Özellikle tutuklamanın son çare olduğu yönünde itiraz edeceğiz. Bu husus Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve yerel mahkemeler tarafından sık sık dile getirilen bir husus. Kamuoyunda yer alan IŞİD üyeliği ile ilgili birşeyler söyleyeceğim. Bu iddia tamamen asılsızdır. IŞİD veya herhangi bir örgüt adı belirtilmeksizin şahıslar Türk Ceza Kanunu'na göre 'Silahlı bir örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım' ettikleri iddiasıyla tutuklandılar. Ellerindeki kayıtlar çok fazla. Benzer kayıtlar gibi daha öncede Ukrayna ve Fransa'da yaptıkları kayıtlar mevcut. Bunların görevi bu Adli kontrol talepli bu şekilde itirazda bulunacağız. Bugün salıverilmelerini talep edeceğiz. Dosyada gizlilik kararı olduğu için bizim gördüğümüz delillerin hiç birinde habercilik çerçevesinin dışında bir delil bulunmamakta. Bölgede bir çatışta ortamı var. Bu insanlar zaten savaş muhabiri. Görevlerini yapmışlar. Bu kayıtların çok fazla olması ve incelemenin uzun süreceği gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verildi. Herhangi bir örgüt ismi yer almamakta. IŞİD veya başka bir örgüt ismine yer verilmemiş" dedi.

USİSKEN: HABERCİLİĞİ AÇIKÇA CEZALANDIRAN BİR DAVA

VICE News yetkilisi Yonni Usisken ise bu olaydan dolayı Londra'dan geldiğini belirterek, "Buraya bu korkunç olaya destek vermek için geldim. Türk yetkililere bir an önce arkadaşlarımızın serbest bırakılması için çağrıda bulunuyorum. Bu tutuklamaların haksız ve adaletsizce olduğunu düşünüyoruz. Kesinlikle bu görüldüğü gibi tamamen haberciliği açık bir şekilde cezalandıran bir davaya dönmüştür. Onların hızlı ve güvenli bir şekilde serbest bırakılması için ulusal ve ulusalararsı bütün yetkililerle çalışmaya devam etmekteyiz"diye konuştu.

GELİŞMELER HEPİMİZİ ENDİŞELENDİRİYOR

Gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mahmet Bozarslan ise İngiliz gazetecilerin sadece gazetecilik faaliyetlerinden ötürü gözaltına alındığını belirterek, "Dosyada gördüğümüz kadarıyla suçlanmalarını, tutuklanmalarını gerektirecek yeterli delil bulunmamaktadır. Bu nedenle arkadaşlarımız tutuklanmadan soruşturmanın sürdürülebileceği görüşündeyiz. Yetkililere bir çağrıda bulunuyoruz. Bu arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve soruşturmanın arkadaşlarımız serbestken sürdürülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu gelişmeler hepimizi endişelendiriyor. Bu basın çalışmaları önünde bir engel ve sansüre yol açıyor. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Tutuklanan İngiliz Gazeteciler: PKK ve Işid'le Alakamız Yok, Sadece Gazeteciyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement