Diyarbakır'daki Kck Ana Davası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Kck Ana Davası

Diyarbakır\'daki Kck Ana Davası

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 43 sanık için tutukluluklarının devamı yönünde verdiği karara yapılan itiraz reddedildi.

22.04.2014 17:05

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında, 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 43 sanık için tutukluluklarının devamı yönünde verdiği karara yapılan itiraz reddedildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK davasında, 49 sanığın tahliyesi ve 43 sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde verilen kararın ardından avukat Cihan Aydın, bir üst mahkeme konumundaki 3. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Mahkeme, 43 sanığın "delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, tanıklar üzerinde baskı kurma, kaçma, saklanma şüphesinin varlığının bulunması ve tutuklulukta geçirdikleri sürenin makul ve ölçülü olması"nı gerekçe göstererek itirazı reddetti. Mahkeme, dosyayı yargılamanın yeniden yapılacağı 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, aralarında kapatılan DEP Milletvekili Hatip Dicle, Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 43'ü tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Kck Ana Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement