Diyarbakır'daki Stk'lar Sur ve Kızıltepe'deki Bombalı Saldırıları Kınadı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Stk'lar Sur ve Kızıltepe'deki Bombalı Saldırıları Kınadı

Diyarbakır\'daki Stk\'lar Sur ve Kızıltepe\'deki Bombalı Saldırıları Kınadı

DİYARBAKIR'da, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve DESOB'un da bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşu Diyarbakır'ın merkez Sur ile Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

11.08.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve DESOB'un da bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşu Diyarbakır'ın merkez Sur ile Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlenen bombalı saldırıları kınadı. STK'lar adına konuşan DOGÜNSİFED Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, "Darbeden hemen sonra bölgede başlayan eylemleri doğru bulmadığımızı ve bu eylemlerin kamuoyu vicdanını ciddi bir şekilde yaraladığının da bilinmesini istiyoruz" dedi.

Diyarbakır'da, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), DOGÜNSİFED, Eczacılar Odası, DİSİAD, DİKAD ve GÜNSİAD'ın bulunduğu iş çevrelerini temsil eden 13 sivil toplum kuruluşu DESOB binasının bahçesinde Diyarbakır ve Mardin'deki bombalı saldırılar ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. STK'lar adına açıklamayı yapan DOGÜNSİFED Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, bildiği gibi hem bölgemiz hem ülkemiz zor dönemler yaşadı ve yaşamaya devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"BOMBALI EYLEMLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

"7 Haziran sonrası başlayan çatışmalarla birlikte, toplumumuzun yüksek umut bağladığı Çözüm süreci akamete uğradı ve çatışmalar yoğunluklu bir şekilde toplumumuzun hayatına tekrar girdi. Daha sonra yine bölgemizde hepimizin birlikte yaşadığı, hendek, barikat, operasyonlar ve çatışmalar bölgemizi her anlamda derinden sarstı. Bizler çatışmaları bir bütün olarak kabul etmez iken bu çatışmaların sivil yerleşim alanlarına yayılmasını asla kabul edilemez buluyoruz. Tüm bunların arkasından 15 Temmuz gecesinde ülke olarak tarihin en kanlı bir darbe girişimine tanıklık ettik. Ancak halkımız, medyamız, siyaset kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve bir bütün olarak toplumumuzun geneli ortak bir tutum olarak darbeyi püskürttü. Darbeden hemen sonra bölgede başlayan eylemleri doğru bulmadığımızı ve bu eylemlerin kamuoyu vicdanını ciddi bir şekilde yaraladığının da bilinmesini istiyoruz. Dün Diyarbakır ve Kızıltepe yaşanan bombalı eylemleri şiddetle kınadığımızı belirtiyor bu tarz eylemlere bir an evvel son verilmesini bekliyoruz. Evet; Bizler buradaki sivil toplum örgütleri olarak artık şiddet istemiyoruz. Sorunlarımızı anlatmada şiddetin yöntem olarak kullanılmasına karşı olduğumuzun da özellikle herkesin bilmesini istiyoruz. İnsan hayatını kasteden bu tarz eylemlerin toplumu çok ciddi bir şekilde sarstığı ve derinden yaraladığında altını çizmek isteriz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan Rahmet ailelerine sabır, Yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Açıklamadan sonra aralarında bir değerlendirme yapacaklarını ve şiddetin son bulması için belki siyasi parti liderleri ile görüşebileceklerini söyleyen Bedirhanoğlu, "Darbe girişiminden önce sayın Başbakandan bir randevu talibimiz olmuştu. Ancak darbe girişimi ve ardından yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu gerçekleşmedi. Eğer bu görüşmeyi gerçekleştirirsek taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi kendilerine aktaracağız" diye konuştu.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Stk'lar Sur ve Kızıltepe'deki Bombalı Saldırıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement