Diyarbakır ve Elazığ'da Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır ve Elazığ'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Diyarbakır ve Elazığ\'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde törenle kutlanırken, şehitler için dualar okundu.

18.03.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde törenle kutlanırken, şehitler için dualar okundu.

Diyarbakır'da Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle Hava ve Kara Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı. Törende protokol sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için bırakılan tabela katılım sağlanmadığı için boş kaldı. Şehitlik Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okudu. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, şehitlerin anılarının ilelebet yaşayacağını belirterek, tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi. Protokol daha sonra Hava ve Kara Şehitliği'ne karanfil bırakırken, şehitler için dualar okundu.

Elazığ'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenlere Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, şehit yakınları ve gaziler ile askeri erkan katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır ve Elazığ'da Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement