Diyarbakırlılar Kokoreç'i Sevdi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakırlılar Kokoreç'i Sevdi

Diyarbakırlılar Kokoreç\'i Sevdi

Diyarbakır'da kokoreç ustası Suat Aslan, günlük yaptıkları kokoreçlerin Diyarbakırlı müşterileri tarafından çok beğenildiğini söyledi.

20.10.2014 23:24

Koyun ya da dana ince bağırsağından (mumbar ve ince bagirsak) yapılan bir çeşit yemek olan ve genellikle bol baharat ve ayran ile birlikte yenmesi önerilen kokoreç Diyarbakır'da yok satıyor.

15 yıldır Kokoreç ustalığı yapan Suat Aslan Bursa'da öğrendiği mesleğini Diyarbakır'da devam ettiriyor. Sağlığa ve hijyene önem verdiklerini ve bu nedenle satış patlaması yaşadıklarını belirten Kokoreç Ustası Suat Aslan, "Sağlığa hijyene çok dikkat ediyoruz. Ofis Şair Sırrı Hanım Sokakta bulunan işyerimizde çalışmaktayız. Kokoreçlerimizi günlük getiriyoruz kesimler günlük yapılıyor kokoreç seven on binlerce insan var. Mardin ve Batman gibi civar illerden bile sadece kokoreç için gelen müşterilerimiz var. Satışlardan gayet memnunum" diye konuştu.

Gecenin 3'üne kadar kokoreç sattıklarını dile getiren Kokoreç Ustası Suat Aslan, "İşimizi iyi yaptığımız için müşterilerimiz bizi seviyor bu nedenle satışlarımız çok iyi gecenin 3'üne kadar açığız. Kokoreçi yiyen bir daha gelip yiyor evlere sipariş bile aldığımız oluyor. Diyarbakırlılar damak tadını iyi biliyor. Tüm vatandaşlarımızı eşsiz lezzetimizin tadına bakmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakırlılar Kokoreç'i Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement