Doğalgaz Faturasına Son Verecek Müjde - Son Dakika
Güncel

Doğalgaz Faturasına Son Verecek Müjde

Büyükçekmece termal su ile ısınabilir.

28.03.2014 15:56

Yapılan araştırmalar sonucunda 65 derecenin üzerinde termal su bulunan Büyükçekmece'de evlerin çok ucuza ısınabileceğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, "Yeterli rezerv çıkması durumunda jeotermal altyapıyı kurarak evleri termal su kaynağı ile ısıtabiliriz." dedi.

Araştırmalar Devam Ediyor

Turistik açıdan Büyükçekmece'ye yeni bir kimlik kazandıracak değerli termal su hazinesi, rezervine bağlı olarak Büyükçekmece'deki evlerin çok ucuza ısıtılabilmesini sağlayabilir. Dünyanın en çevreci ve en ekonomik enerji kaynağı olan jeotermal enerjinin Büyükçekmece'de uygulamaya geçirilebilmesi için araştırma çalışmalarını başlatan Akgün, "TÜBITAK ile birlikte 7 yıl süren araştırmalarımız sonucunda TÜYAP Fuar Merkezi'nden Çakmaklı'ya kadar olan bölgede Yalova'daki termal su ile eşdeğerde olan kaynak saptandı. Şimdi rezervin ne kadar olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Yeterli rezervin bulunması durumunda, Büyükçekmece'deki evler jeotermal enerji ile ısıtılabilir." dedi.

Doğalgaz Faturalarına Veda

Türkiye'de son zamanlarda yaygın olarak kullanımına başlanan jeotermal enerji, konutların ısıtılmasında, üretimde proses ısı olarak, absobsiyonlu soğutma sistemlerinde, tarımda, seracılıkta, kültür balıkçılığında ve turizm alanında kullanılabilen eşsiz bir enerji kaynağıdır. Jeotermal enerjinin sürekli güç üretebilmesi, hava değişimlerinden ve kullanış şekillerinden etkilenmemesi ve çevre dostu olmasının yanı sıra diğer kaynaklara oranla çok ucuz olması Büyükçekmecelilere önemli fırsatlar yaratacak. Yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmeyen, ucuz ve güvenilir olması, Büyükçekmece halkına yeni ufuklar açacak. En önemli gelişme, sistemin Büyükçekmece'de yaygın gale getirilmesiyle doğalgaz faturalarına veda edilecek.

Rezervin Belirlenmesini Bekliyoruz

Bölgedeki kaynağın miktarının belirlenmesinin ardından hemen harekete geçmek üzere çalışmaları şimdiden başlatan Başkan Akgün, "Jeotermal enerji, Ege'nin birçok bölgesinde, İç Anadolu'da ve Batı Karadeniz bölgelerinde kullanılıyor. Özellikle İzmir'in Balçova İlçesi'nde doğalgaz kullanımı kalmadı denecek kadar düştü. 7 yıldan bu yana TÜBITAK ile birlikte yürüttüğümüz araştırmalar sonucunda önemli bir rezerv bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TÜYAP Fuar Merkezi'nin bulunduğu bölümden Çakmaklı'ya kadar olan arazileri, otellerin ve üniversitelerin yapılacağı şekilde planladık. Şimdi de termal su ile Büyükçekmece'yi ısıtabilmenin araştırmalarını yapmaya başladık. Rezerv miktarının belirlenmesini bekliyoruz." dedi.​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğalgaz Faturasına Son Verecek Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement