Doğduğu Evi Bulmak İçin 45 Yıl Sonra Hollanda'dan Yalova'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Doğduğu Evi Bulmak İçin 45 Yıl Sonra Hollanda'dan Yalova'ya Geldi

Doğduğu Evi Bulmak İçin 45 Yıl Sonra Hollanda\'dan Yalova\'ya Geldi

Yalova’da doğan ve 1965 yılında babası ile birlikte Hollanda’ya dönen Christopher Mieremet, 45 yıl önce doğduğu evi bulmak için Yalova’ya geldi.

18.11.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da doğan ve 1965 yılında babası ile birlikte Hollanda'ya dönen Christopher Mieremet, 45 yıl önce doğduğu evi bulmak için Yalova'ya geldi. Mieremet'in doğduğu evi bulmak için belediye adeta seferber oldu.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi sınırlarında yer alan Karamürsel ABD üssünde dünyaya gelen Christopher Mieremet (45), 1965 yılında mühendis olarak görev yapan Hollandalı babası Hans Mieremet ve annesi ile birlikte Hollanda'ya geri döndü. Hayatını burada sürdüren ve babası gibi mühendis olan Christopher Mieremet, bir gün babasının eşyaları arasında bir fotoğrafla hayatı değişti. Fotoğrafta Christopher Mieremet'in doğduğu ev adresi yazıyordu. Yalova'da doğduğu evi bulmak için yola çıkan Hollandalı, 45 yıl aranın ardından Yalova'ya geldi. Kendi imkanlarıyla doğduğu evi bulamayan Christopher Mieremet çareyi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'dan yardım istemekte buldu.

Fotoğrafın arkasında yazan Namık Kemal Sokak günümüzde olmadığı için adres tespiti çok zor gerçekleşti. Çare ise Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın babası İhsan Salman'ın makama çağrılmasında bulundu. Makama gelen baba Salman, Namık Kemal Sokak diye anılan yerin günümüzde Fatih Caddesi olarak bilinen yer olduğunu söyleyince her şey çözüldü. Fotoğrafın arkasında belirtilen adrese gidildiğinde ise eski binanın yıkıldığı ve yerine yeni bir bina yapıldığını öğrenen Hollandalı Christopher Mieremet buruk bir sevinç yaşadı.

Dünyaya geldiği topraklarda 45 yıl aranın ardından bulunmakta mutluluk duyduğunu belirten Christopher Mieremet, "Ben de yarı Türk sayılırım. Her ne kadar Hollandalı olsam da Türkiye'de doğdum. Burası benim ikinci vatanım" dedi.

Kendisine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür eden Christopher Mieremet daha sonra Yalova'dan ayrıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğduğu Evi Bulmak İçin 45 Yıl Sonra Hollanda'dan Yalova'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement