'Dokusal Yüzeyler' Sergisi - Son Dakika
Güncel

'Dokusal Yüzeyler' Sergisi

\'Dokusal Yüzeyler\' Sergisi

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, 'Çağdaş Lif-Tekstil Sanatları Projesi' kapsamında 'Dokusal Yüzeyler' tekstil sergisini ağırlıyor.

20.11.2014 17:49  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk tekstil müzesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Prof. Hanns Herpich, Prof. Aydın Uğurlu ve Öğr. Gör. Servet Senem Uğurlu tarafından hazırlanan 'Dokusal Yüzeyler' tekstil sergisine ev sahipliği yapıyor.

Üç kuşak sanatçının eserlerinden oluşan sergi, düzenlenen törenle izlenime açıldı. Serginin açılışına Prof. Dr. Ayten Sürür, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Kültür Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Prof. Hanns Herpich, Prof. Aydın Uğurlu, Öğr. Gör. Servet Senem Uğurlu ve sanatseverler katıldı. Toplam 26 eserin bulunduğu tekstil sergisi, 20 Kasım-30 Aralık 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışında konuşan Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, açılan serginin 'Çağdaş Lif-Tekstil Sanatları Projesi'nin bir parçası olduğunu söyledi. Projenin ikinci senesine girdiğini hatırlatan Sürür, üç sanatçının eserlerinden oluşan serginin ortak noktasının geleneksel sanattan yola çıkarak çağdaş yorumlar getirilmesi olduğunu ifade etti. Bursa'nın tekstil kültürünün merkezi olduğunu dile getiren Sürür, "Son yıllarda endüstrinin gelişmesiyle tekstil kültürü ve vatandaşın bu bilinci unutulmak üzere. Bizler yeniden bilinci oluşturmak amacıyla 'Çağdaş Lif-Tekstil Sanatları Projesi'ni başlattık. Bu bilinci oluşturacak sergileri Bursa'ya getiriyoruz. Projenin yürütülmesinde desteği esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere Ahmet Erdönmez'e, Aziz Elbas'a ve Muhterem Çevik'e teşekkür ederim" dedi.

Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise Bursa'nın artık müzeler şehri olduğunu, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nin de önemli merkezlerden biri haline geldiğini belirtti. Tekstil tasarım alanında birçok yeniliklerin olduğuna değinen Erdönmez, bunları sergi haline dönüştüren sanatçıları Bursa'yda ağırlamaya devam ettiklerini kaydetti. Üç kuşak sanatçının eserlerinden oluşan sergiyi Bursa'ya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Erdönmez, sanatçılara da teşekkür etti.

Sanatçı Prof. Aydın Uğurlu, serginin uzun geçmişe dayanan tanışmanın bir ürünü olduğunu söyledi. Almanya'da Prof. Hanns Herpich'ten eğitim aldığını, Senem Uğurlu'nun de kendi öğrencisi olduğunu anlatan Uğurlu, sergi fikrinin hocası Hanss'tan geldiğini ifade etti. Herkesin, ülkesinin geleneklerine dayalı ürettiği tekstil objelerini modern çağa uydurduğunu aktaran Uğurlu, "Bu düşünce üzerine sergi başladı. İstanbul'da, Almanya'da ve Polonya'ya sergi açtık. Ayten Sürür vasıtasıyla Bursa'ya getirme imkanı bulduk. Dokuma tekniğini kullanarak yeni objeler hazırladık" diye konuştu.
Prof. Hanns Herpich ise serginin kendisi için iki açıdan önemli olduğunu söyleyerek, "Aydın Uğurlu el ile çalışırken, ben geleneğimiz makineye dayandığı için makineyle çalıştım. Buradaki sergiden çok memnun oldum. Tekstil Sanayi Müzesi'nde çağdaş eserlerimizi sergilemek bizi mutlu etti" dedi.
Konuşmaların ardından Kültür Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas tarafından sanatçılara plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Dokusal Yüzeyler' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement