Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel KKTC'de

Demirel, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü Demirel: "Kıbrıs'ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm aranıyor.

30.09.2014 18:35

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kıbrıs'ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm arandığını belirterek, barışın kolay bulunmadığını, bu yüzden müzakerelerden ümidin kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Demirel, KKTC'deki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, eski bakanlardan Cavit Çağlar ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.

Demirel, görüşmede yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının bu topraklara sahip çıktığını ve devletini kurduğunu belirterek, "Bugün burada 50 yıl önceki Kıbrıs yok. Kıbrıs'ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm aranıyor. Barış kolay bulunmuyor. Bu yüzden müzakerelerden ümit kesilmemesi gerekir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletine yaklaşık 50 yıl hizmet verdiğini, bu yarım asırlık sürede de Kıbrıs'ın hep ön planda olduğunu dile getiren Demirel, Türkiye ve Türk halkının Kıbrıslı Türk kardeşleriyle her zaman sevgi ve muhabbet içinde, Türkiye devletinin de her zaman KKTC'nin yanında olduğunu vurguladı.

KKTC'nin bugünlerinin dünden daha iyi olduğunu, yarınlarının da bugünden daha iyi olması gerektiğini ifade eden Demirel, Kıbrıs'ta barış içinde yaşayan bir halk istediğini kaydetti.

Demirel, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir siyasi çözüm arandığını belirterek, Kıbrıs Türk halkının bugünlere büyük fedakarlıklarla geldiğini, demokrasisini, devletini oluşturduğunu dile getirdi.

Müzakerelerin başarılı neticelenmesini temenni eden Demirel, herkesin menfaatlerini almasını ancak fırsatları kendi lehine değil ülke insanları için kullanmasını istedi.

-Eroğlu: "Kıbrıs sorununu bir anlaşmayla sonuçlandırmak en samimi arzumuz"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Kıbrıs Türk tarafı olarak samimiyetle çözüm aradıklarını belirterek, dünyanın Kıbrıs'taki gerçekleri görmesini, Kıbrıs Türk halkının sergilediği barış yanlısı tutuma destek vermesini ve müzakere masasında tarafsız olmasını istediklerini kaydetti.

Eroğlu, Demirel'in ziyaretinden onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, Demirel'in görevi süresince KKTC'nin hep yanında olduğunu ve gelişmesi için her zaman destek verdiğini vurguladı.

Kıbrıs sorununu bir anlaşmayla sonuçlandırmanın en samimi arzuları olduğuna işaret eden Eroğlu, komşularının çok aşırı isteklerine rağmen BM ile samimi bir çalışma içine girdiklerini, Rum lider Nikos Anastasiadis ile de bu samimi ortamda farklılıkları yakınlaştırma yollarını arayacaklarını dile getirdi.

Eroğlu, Kıbrıs'ta bir anlaşmanın sadece kendilerine bağlı olmadığını, karşı tarafın beklentilerinin fazla olduğunu belirterek, Rum tarafının AB üyeliklerini müzakere masasında zamana oynamak için çok iyi kullandıklarını söyledi.

Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin azınlık gibi görülmeye çalışılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "İnşallah, dünya Kıbrıs'taki gerçekleri görür de bize karşı biraz daha anlayışlı olur ve müzakere masasında tarafsız gözle bakar. Dünya ne kadar tarafsız davranırsa müzakere masasındaki komşularımızın da bir anlaşmaya yakınlaşması çok daha iyi olur" şeklinde konuştu. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement