Dolar Güne Rekorla Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Dolar Güne Rekorla Başladı

Dolar, Fed'in bu yıl faiz artırımı yapmayı değerlendiren tek gelişmiş ülke merkez bankası haline gelmesi ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor; güne 2,40'ın üstünde başladı.

29.01.2015 08:35  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolar yen karşısında, Fed'in bu yıl faiz artırımı yapmayı değerlendiren tek gelişmiş ülke merkez bankası haline gelmesi ile 3 günden bu yana ilk kez yükseliyor. Buna Merkez Bankası'nın faiz indirme beklentisinin artması ve bankaların ay sonu dolar pozisyonlarını kapamalarıda eklenince dolar güne 2,40'ın üstünde başladı.

Yeni Zelanda doları, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) faiz oranlarını düşürmeye hazırlandığı sinyali vermesi ile New York işlemlerinde Çarşamba günü 1 haftanın en büyük düşüşünü göstermesinin ardından ralli yaptı. Avustralya doları, traderların ülke merkez bankasının 3 Şubat'ta faiz indirimi kararı alması olasılığını yüzde 50 olarak görmesi ile Temmuz 2009'dan bu yana en zayıf seviyeye yakın seyrediyor. ABD doları endeksi, Fed'in faiz artırım hızı ile ilgili "sabırlı" olunacağı taahhüdünü koruması ile rekor seviyeden kapanış yapmaya hazırlanıyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Sydney'deki Commonwealth Bank of Australia para birimi stratejisti Joseph Capurso, "Tüm yollar ABD dolarının yükselmesine çıkıyor. Fed bu yıl sıkılaştırmaya gidecek tek kurum olarak görülüyor" dedi.

TEKNİK GÖRÜNÜM

Dolar yen karşısında, yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 12:19'da 117.94 yenden işlem gördü. Doloar euro karşısında 1.1282 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Dolar euro karşısında, 26 Ocak'ta ulaştığı 1.1098 dolar seviyesi ile Eylül 2003'ten bu yana en güçlü seviyeyi gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.3 düşüş ile 133.06 yenden işlem gördü.

.

Dolar Güne Rekorla Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolar Güne Rekorla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • erdem sabri: işte yeni türkiyeden manzaralar, ekonomi kontrolü artık mümkün değil ekonomi bitmiş, gerçek halkın gıda enflasyonu yüzde 30, hükümete devlete güven kalmamış, doğu teröriste teslim edilmiş, bölünme iç savaş tehlikesi, içte ve dışta itibar 0 , emekli, asgari ücretli tükenmiş, her 3 kişiden biri borç batağında, vergi ve zamdan başka birşey yapamayan boş konuşan seçim öpücüğü ile tekrar kandırmaya çalışan akp nin yeni türkiyesi 11 0 Yanıtla
  • Öztürk: Dolar Nisan da 2.50. Belki kalmaz bile. Kısa Süreli yatırım Düşünen Parasını gömsün dolara. Bakın söylemedi demeyin 5 2 Yanıtla

Advertisement