Doların Gözü Türkiye'nin Açıklanacak Notunda - Son Dakika
Ekonomi

Doların Gözü Türkiye'nin Açıklanacak Notunda

Piyasalar, 'Sıfırcı Hoca' olarak da bilinen Moody's'ten gelecek Türkiye değerlendirmesine odaklandı.

07.08.2015 09:42  Güncelleme: 11:34

Dolar/TL güne dünkü kapanış seviyesinden başladı. Dün saat 17.25′te 2.7790/2.7798 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 08.51′de 2.7751/2.7769 seviyesindeydi. Piyasaların gözü piyasaların gözü koalisyon sürecine ilişkin gelişmeler, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası kredi notu değerlendirmesi ve ABD istihdam verisinde olacak.

GÖZLER MOODY'S'TE

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, daha önce bugün Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin bir değerlendirme yayınlayacağını açıklamıştı. Analistler Türkiye'yi yatırım yapılır kategorisindeki en düşük not olan Baa3 seviyesinde ve negatif görünümle derecelendiren Moody's'in değişikliğe gitmesini beklemezken, siyasi belirsizliğin sürmesi, iç ve dış güvenlik risklerinin devam etmesi uzun bir sürenin ardından kazanılan "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notu üzerinde yıl sonuna doğru risk oluşturabilir.

SİYASETE GÖRE NOT

Dolayısıyla kurumun bugünkü değerlendirmeyi pas geçerek Türkiye'deki siyasi resmin netleşmesi ardından bir değerlendirme yapması bekleniyor. Moody's 11 Nisan 2014 tarihinde yaptığı değerlendirmede not görünümünü "durağan"dan, "negatif"e çevirirken, "Baa3″ ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmişti. (Kaynak:Sözcü)

Doların Gözü Türkiye\'nin Açıklanacak Notunda

Son Dakika Ekonomi Doların Gözü Türkiye'nin Açıklanacak Notunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Bülent Ecevit : AKP nin gözü çıksın 4 0 Yanıtla
  • Floki: Doların gözü çıksın 4 0 Yanıtla

Advertisement