Dominik Cumhuriyeti'nin İlk Arama ve Kurtarma Görevlileri Afyonkarahisar'da Eğitildi - Son Dakika
Güncel

Dominik Cumhuriyeti'nin İlk Arama ve Kurtarma Görevlileri Afyonkarahisar'da Eğitildi

Dominik Cumhuriyeti\'nin İlk Arama ve Kurtarma Görevlileri Afyonkarahisar\'da Eğitildi

Hopefor Projesi kapsamında Dominik Cumhuriyeti'nden Türkiye’ye gelen 5 asker, itfaiyeci ve sivil savunma uzmanlarının Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ‘köpekli arama kurtarma eğitimi’, gerçekleştirilen tatbikatla sona erdi.

10.07.2014 23:13

Hopefor Projesi kapsamında Dominik Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen 5 asker, itfaiyeci ve sivil savunma uzmanlarının Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 'köpekli arama kurtarma eğitimi', gerçekleştirilen tatbikatla sona erdi.

Afyonkarahisar AFAD merkezinde Dominik Cumhuriyeti'nden gelen 5 kursiyerin 7 Temmuz'da başlayan eğitimleri bugün gerçekleştirilen tatbikat ile sona erdi. Gerçekleştirilen eğitimde kursiyerlere Türk eğitmenler tarafından köpekler konusunda itaat, çeviklik, yönlendirme ve enkaz çalışması konusunda eğitim verildi. Gerçekleştirilen teorik eğitimin ardından kursiyerler aldıkları eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirilen tatbikatta sergilediler. Kursiyerler senaryo gereği enkaz altında kalarak yaralanan Dominik Cumhuriyetli bir arkadaşlarını 'Baddy' isimli arama kurtarma köpeğini kullanarak buldular ve sıkıştığı yerden çıkardılar.

Tatbikatın ardından bir açıklamam yapan AFAD Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Buldan, programın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün işbirliğiyle oluşturulan Hopefor Projesi kapsamında, Dominik Cumhuriyeti, Katar ve Türkiye'nin afet ve acil durum hallerinde işbirliğini öngören bir çalışma olduğunu söyledi. Projenin 1 Temmuz tarihinde başladığını hatırlatan Buldan, "Proje kapsamında Dominik Cumhuriyeti'nden gelen 5 kişilik arama ve kurtarma timini Afyonkarahisar AFAD olarak eğittik. Eğitimin son gününde öğrenilen konular uygulamalı olarak sahada gösterilecek. Pazartesi günü başlayan eğitimlerde Dominik Cumhuriyeti'nden gelen arkadaşlarımız buradaki arama ve kurtarma eğitmenleri tarafından bilgiler paylaşıldı. Eğitimler genelde uygulamalı olarak köpeklerin itaati, çeviklik, atiklik, yönlendirme gibi konuları içeriyor. Bir köpekte olması gereken özellikler nelerdir, bunlar paylaşıldı. Bu şekilde programımız, tatbikatlar sonuçlandırılacak" dedi.

"DÖNDÜĞÜMÜZ ZAMAN DOMİNİK CUMHURİYETİ'NDEN ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİNİN İLK ADIMLARINI ATACAĞIZ"

Eğitime katılan ve Dominik Cumhuriyeti'nde itfaiyeci olan Lopez Arias ise aldıkları eğitimle ilgili olarak şunları söyledi:

"Çok güzel bir eğitim gördük. Bizim için burada bulunmak bir onur ve ayrıcalık aynı zamanda. Buraya geldiğimizde tamamlanmış bir kurumla karşılaştık ve gelişmiş derecede eğitimler aldık. Aldığımız eğitimleri Dominik Cumhuriyeti'ne döndüğümüzde aktaracağız ve bunun devamını sağlayacağız. Biz burada 3 kurumu temsil ediyoruz; itfaiyeyi, askeriyeyi ve sivil savunma ekiplerini. Aldığımız bilgileri döndüğümüz zaman Dominik Cumhuriyeti'nden arama ve kurtarma ekibinin ilk adımını atacağız."

Başarılı geçen tatbikatın ardından ekipler köpeklerin eğitildiği parkurda köpeklerle birde gösteri sundu. Tatbikat, kursiyer ve eğitimcilerin çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dominik Cumhuriyeti'nin İlk Arama ve Kurtarma Görevlileri Afyonkarahisar'da Eğitildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement