Don Milyonları Vurdu! - Son Dakika
Yerel

Don Milyonları Vurdu!

Don Milyonları Vurdu!

29 Mart gecesi başlayan ve 30 Mart'ta gün boyu yağan karın ardından gerçekleşen don olayı çilek, ceviz üretimini olumsuz etkiledi.

14.04.2014 13:26  Güncelleme: 13:31

Batman'ın Sason ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan don olayları çilekleri ve Gercüş İlçesinde de ceviz ağaçlarını vurdu.

Gece hava sıcaklığının düşmesi sonucu meydana gele don çileklerin yapraklarını dökerken, yaklaşık 300 dönüm Çilek dondan etkilendi.

Çilek üretimin en çok yapıldığı köylerden Köprübaşı, Cevizli ve Yeniköyde don olaylarının meydana geldiğini belirten Köprübaşı Köyü Muhtarı Abdullah Şahin, "Seçim günü yağan kardan sonra 3-4 gün geceleri don olayları yaşandı. Daha sonra çileklerin yapraklarının tek tek dökülmeye başladığını gördük. Yeni çiçek açmaya başlayan çilek yapraklarının çoğu döküldü. Yaprakların yaklaşık % 2 si kaldı. Eğer don vurmasaydı, 20-39 gün sonra mahsul almaya başlayacaktık. Zor durumdayız, Çilekten başka gelirimiz yok. Yetkililerden yardım talep ediyoruz" dedi. Şahin, serada yetiştirdikleri çileklerin bile dondan etkilendiğini ve yapraklarının döküldüğünü kaydetti.

HABİZBİNİ KÖYLERİNDE CEVİZ VE MEYVE AĞAÇLARI KURUDU

İlkbahar mevsiminde etkili olan don ve buzlanma nedeniyle yüzlerce dönümlük ceviz, badem ve meyve ağaçlarının bulunduğu Gercüş köylerinde bu yıl milyonlarca TL'lik zarar yaşandı.

Yayladüzü (Gundık) Köyünde binlerce ceviz ağacının kuruduğunu belirten yurttaşlar, "Bu yıl büyük bir felaket yaşadık. Cevizler ve bir çok yemişten mahrum kalacağız. Zararımız en az 4 Milyon TL" şeklinde konuştular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Don Milyonları Vurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement