Döşemealtı Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Döşemealtı Belediyesi\'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Antalya’nın Döşemealtı İlçe Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasındaki toplu sözleşme imzalandı.

25.06.2014 10:54

Antalya'nın Döşemealtı İlçe Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasındaki toplu sözleşme imzalandı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediyenin mali ve idari yönden çok ciddi sıkıntıları olmasına karşın çalışan personelin emeğinin karşılığını teslim etme noktasında tüm şartları zorlayarak mutabakata vardıklarını söyledi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Üçü sözleşmeli toplam 117 memuru kapsayan 6 ay süreli toplu iş sözleşmesinde sosyal haklar kadar kadınlara yönelik pozitif kararlar dikkat çekti. Türkiye'de sayılı belediyede uygulanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Döşemealtı Belediyesi'nde çalışan kadın memurlar 1 gün izinli sayılacak.

EŞİNE ŞİDDET UYGULAYAN MEMURA YAPTIRIM

Sözleşmenin bir diğer maddesine göre ise eşine şiddet uygulayan memura o ay ki toplu sözleşme ücreti ödenmeyip eşine verilecek. 15 Haziran - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre Ramazan ayında 150 TL, Kurban Bayramı'nda ise 250 TL bayram ikramiyesi dağıtılacak.

Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt yaptığı açıklama da Döşemealtı Belediyesi'nde çalışan memurları kapsayan iş sözleşmesinin iyi niyet çerçevesinde hazırlandığını imkanların tekrar tekrar gözden geçirilerek karara varıldığını söyledi. Karakurt, "Bu bir ara sözleşme" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement