Down Sendromlu Çocuklar Hasankeyf'te - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Çocuklar Hasankeyf'te

Batman’da faaliyet yürüten Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM), 35 Down sendromlu çocuk ve aileleriyle birlikte Hasankeyf’te bir günlük kamp kurdu.

29.10.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da faaliyet yürüten Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM), 35 Down sendromlu çocuk ve aileleriyle birlikte Hasankeyf'te bir günlük kamp kurdu.

DOSEM Başkanı M. Emin Baş, derneklerinde yaklaşık 35 Down sendromlu çocuğun olduğunu, bu günde bu çocukları ve ailelerinin kaynaşması ve tanışması için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirtti.

Batman'da 350- 400 Down sendromlu çocuğun olduğunu, bunlara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Baş, "Yaklaşık 4 yıldır Batman'da faaliyet gösteriyoruz. Kentte 350-400 down sendromlu çocuğun olduğunu biliyoruz ve hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Şuanda 35 civarında öğrencimiz var. Bugün çocuklarımızın ailelerinin kaynaşması için çocuklarımız ve ailelerini pikniğe davet ettiler. Tanışıp kaynaşalım diye bir araya geldik. Şuanda burada Down sendromlu çocuklar ve aileleriyle birlikte 150 kişi var. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Down sendromlu çocukların aileleri de, böyle bir etkinğin düzenlenmesinden memnun olduklarını kaydetti.

Dicle nehri kenarında kurulan kamptan sonra eğlenen çocuklar ve aileleri, güneşli havanın keyfini çıkararark, zaman zaman müzik eşliğinde halay çeken çocuklar doyasıya eğlendi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Çocuklar Hasankeyf'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement