Dr. Umut Yıldız Nasa'yı Anlattı - Son Dakika
Yerel

Dr. Umut Yıldız Nasa'yı Anlattı

Dr. Umut Yıldız Nasa\'yı Anlattı

Kütahya Dumlupınar Üinversitesi SKS Daire Başkanlığı İEEE Topluluğumuz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak NASA/JPL Caltech’te çalışan Dr. Umut Yıldız katıldı.

05.12.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üinversitesi SKS Daire Başkanlığı İEEE Topluluğumuz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak NASA/JPL Caltech'te çalışan Dr. Umut Yıldız katıldı.

Konferansta gözlem teknolojileri, veri bilimi, uzay araştırmaları ve uzay robotları hakkında sunumlar gerçekleştiren Dr. Umut Yıldız, "JPL'nin ilk kuruluşunda 2. Dünya Savaşı döneminde dünyanın içinde bulunduğu ruh hali nedeniyle roket endüstrisindeki gelişmelere Caltech önemli katkıda bulundu. Daha sonra savaş bitti. 1958 yılına gelindiğinde NASA kuruldu" dedi.

NASA'nın misyonuna da değinen Dr. Umut Yıldız, "NASA'nın misyonu; evrenimizi araştırmak, gezegenimizi anlamak ve yaşantımızı geliştirmektir. Şuan NASA'da 11 araştırma merkezi var. 5 bin insan NASA ve merkezlerinde çalışmaktadır. Yılda araştırmalara orta sınıf bir ülkenin yıllık bütçesi kadar uzay araştırmalarına pay ayrılmaktadır. Uzay ve yer bilimleri hakkında büyük çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır" diye konuştu.

Kendi kariyeri hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dr. Umut Yıldız, "Ben eğitimimi mühendislik üzerine almadım. Amerika'da benim gibi farklı eğitimler alarak daha farklı çalışmalar yapan çok sayıda insan var. Ben kendimi astrofizik yanında teknoloji alanında da çok çalışarak geliştirdim. Size tavsiyem hayallerinizin peşinde dimdik durun ve çabalayın. Çok çalıştığınızda başarı sizi eninde sonunda bulacaktır. Yeter ki pes etmeyin. Hangi üniversitenin hangi bölümünden mezun olursanız olun; çok çalışmaz, mücadele etmezseniz başaramazsınız" dedi.

Kongeransta yıldızların oluşumu, radyoteleskoplar ve moloküler, uzun dalga astronomisi ve uzaya gönderilen robotlar hakkında bilgiler veren Dr. Umut Yıldız, dinleyicilerden büyük beğeni ve takdir topladı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Umut Yıldız Nasa'yı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement