DSİ Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da Dereleri Elden Geçirdi - Son Dakika
Yerel

DSİ Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da Dereleri Elden Geçirdi

DSİ Manavgat, Alanya ve Gazipaşa\'da Dereleri Elden Geçirdi

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, ilçelerde yağışlar sonucu oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için dere yataklarını temizliyor.

12.06.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, ilçelerde yağışlar sonucu oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için dere yataklarını temizliyor.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Bölgemiz Türkiye'de yoğun yağış alan bölgelerden bir tanesidir. Dere ve nehirlerin önlerine yaptığımız su yapıları ile hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor, hem de olası taşkınlara karşı tedbir alıyoruz" dedi. DSİ tarafından yapılan bazı dere ve kanalların yoğun yağışlar sonucu tahribata uğrayabildiğini de sözlerine ekleyen Özgür, "Bazen de yağışla gelen rusubat ve vatandaşlarımızın dere kenarlarına attıkları malzeme kanallarımızı ve küçük çaplı derelerimizde tıkanmaya sebebiyet veriyor. DSİ olarak Manavgat'ta, Alanya'da ve Gazipaşa'da mevcutta bulunan derelerin yataklarını temizliyor onarılması gereken yerleri onarıyoruz. Böylece bir sonraki yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmış oluyoruz" diye konuştu.

Özgür, vatandaşları da sel baskınlarından ve taşkınlardan korunmak için dere ve nehir kenarlarına kalıcı ve geçici yapı yapmamaları konusunda uyardıklarını bildirdi. Özgür çalışma yapılan yerleri ise şöyle açıkladı:

"Manavgat Naras, Akçay, Kelçay dereleri, şehir içi taşkın kanalları temizliği, Manavgat Ilıca Deresi temizliği, Manavgat Şarlavuk Deresi temizliği, Manavgat Nifrit Deresi temizliği, Manavgat Saraçlı Keleş Deresi temizliği, Gazipaşa Hacımusa Çayı ıslahı, Manavgat Uzunlar Köyü Karpuz Çayı yatak tanzimi, Manavgat MUD1 drenaj kanalı temizliği, Manavgat Güzelyalı taş ocağı, Manavgat Alara Tesisleri çevre düzenlemesi, Manavgat Çenger Deresi çıkış ağzı temizliği, Manavgat Sorgun Acısu deresi ve D-8 tahliyesi, Alanya Sedre Çayı yatak tanzimi, Köprüçay tahliye kanalları temizliği, Manavgat Karabucak, Devrencik ve Kaplan Bükü dereleri yatak tanzimi, Sağrin Çardak Deresi yatak tanzimi, Boğazkent Balıkçı barınak temizliği." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da Dereleri Elden Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement