DSP Genel Başkanı Türker, KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker, KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti

DSP Genel Başkanı Türker, KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu\'nu Ziyaret Etti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle gittiği KKTC'de, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti.

21.07.2014 10:05  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle gittiği KKTC'de, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'na gösterilen yoğun ilgiden dolayı gururlandıklarını belirterek, Kıbrıs Türk halkını böyle önemli bir günde yalnız bırakmamasından dolayı DSP Genel Başkanı Masum Türker'e duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti.

Başbakan Yorgancıoğlu ziyaret sırasında, Kıbrıs sorununun 1974'te değil çok daha önce başladığını, Türkiye'nin garantör ülke haklarını yerine getirdiğini, ülkede ateşkes olduğunu kaydederek, bunların bir anlaşma ile aşılabileceğine vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının çözüm yanlısı olduğunu, ancak uluslararası unsurların referandum sonrası verdiği ambargoların kaldırılması sözlerini tutmadığını belirten Yorgancıoğlu, sorunlar çözülmediği sürece ülkeye huzur gelmeyeceğini kaydetti.

Sorunun siyasi eşitliğe dayalı, eşit hakların olacağı bir şekilde çözülmesi gerektiğine işaret eden Yorgancıoğlu, çözümün bölgeye de yarar ve istikrar getireceğini, ancak çözüm olana kadar da KKTC'yi ve halkın refah seviyesini yükseltmek için çalıştıklarını vurguladı.

Yorgancıoğlu konuşmasında, DSP'nin kurucusu eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i rahmetle andı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.

Barış Harekatı'nın üzerinden 40 yıl geçtiğini ifade ederek, Kıbrıs konusunun o dönemde tüm Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini kaydeden Türker, harekat sürecini anlattı.

Kıbrıs'a barış getirildiğini vurgulayan Türker, ancak Kıbrıslı Türklerin haksız ambargolar altında bulunduğunu, bunun aşılması için çalışılması gerektiğini vurguladı.

Türker, Kıbrıs Türk halkına artık haklarının verilmesini temenni etti, KKTC'nin tanınması için çalışma yapılmasını istedi ve Demokratik Sol Parti olarak her zaman KKTC'nin yanında olduklarını vurguladı.

Başbakan Yorgancıoğlu, Türker'e ziyaret anısına plaket ile Kıbrıslı Türk şairlerin kitabını hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker, KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement