DSP Genel Başkanı Türker'in Ramazan Bayramı Mesajı - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker'in Ramazan Bayramı Mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ramazan bayramına, Gazze’de yaşanan katliam; Musul’da teröristler tarafından alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Irak ve Suriye’de tehlike içinde yaşayan Türkmenlerin can güvenliği dolayısıyla buruk giriyoruz” dedi.

27.07.2014 18:04

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Ramazan bayramına, Gazze'de yaşanan katliam; Musul'da teröristler tarafından alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Irak ve Suriye'de tehlike içinde yaşayan Türkmenlerin can güvenliği dolayısıyla buruk giriyoruz" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan Bayramı'nın Türkiye'ye ve tüm Müslümanlara barış, huzur ve mutluluk getirmesini temennisinde bulunarak, vatandaşların bayramını kutlayan Türker, bayramların, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren çok önemli değeri taşıdığını ifade etti.

Türker,toplumda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinlerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günlerin bayramlar olduğunu kaydeden Türker, mesajında şunları kaydetti:

"Bu nedenle geleneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkarak ve bayram günlerinin barış içinde, sevgi ve saygı içinde geçmesini diliyorum. Gelecek kuşakların bayramları bu düşünce ve duygular içinde kutlaması için onlara bu geleneğimizi aktarmak sorumluluğu içine olmalıyız. Ramazan bayramına, Gazze'de yaşanan katliam; Musul'da teröristler tarafından alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Irak ve Suriye'de tehlike içinde yaşayan Türkmenlerin can güvenliği dolayısıyla buruk giriyoruz. Gazze'deki katliamın durmasını, teröristlerin elinde bulunan konsolosluk mensupları ve ailelerin serbest kalmalarını, Türkmenlerin güven içinde olmalarını diliyorum. Ülkemiz yöneticileri; teröristler tarafından alıkonan vatandaşlarımızı kurtarmak ve soydaşımız Türkmenlerin can güvenliğini sağlamak sorumluluğunu yerine getirmesi için gayret içinde olmalıdırlar. Cumhurbaşkanı adaylarının özellikle Başbakanın, yöneticilere sorumluluklarını hatırlatmak için alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Türkmenlerin güvenliğini gündemlerine alarak ulusal birliği sağlayan yaklaşım içinde olmaları; diğer adaylara hakaret ederek toplumu kutuplaştıran söylemlerden kaçınmaları gerekmektedir."

Türker, Ramazan Bayramı'nun kutlu olması temennisinde bulunarak, milletin ve tüm insanlığa sevgi, saygı, barış ve huzur getirmesini, İslam coğrafyasında yaşanan acıların sona ermesini dilediğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker'in Ramazan Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement