Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıldı (2)

Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıldı (2)

Şehitler GELİBOLU'DA ANILDI Çanakkale Boğazı'nın Nara Burnu önlerinde 61 yıl önce İsveç bandıralı 'Naboland' adlı İsveç şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı ile Refah Gemisi ve Atılay Denizaltı facialarında şehit düşen denizciler, Gelibolu İlçesi'nde törenle anıldı.

04.04.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitler GELİBOLU'DA ANILDI

Çanakkale Boğazı'nın Nara Burnu önlerinde 61 yıl önce İsveç bandıralı 'Naboland' adlı İsveç şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı ile Refah Gemisi ve Atılay Denizaltı facialarında şehit düşen denizciler, Gelibolu İlçesi'nde törenle anıldı.

Hamzakoy Feneraltı Mevkisi'ndeki Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nda gerçekleşen törene, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, Denialtı Sevenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Sebahattin Ertürk, Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Şube Başkanı Kemal Dalgıç ile askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve atışı ile başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Bu sırada, 18 Mart Denizaltısı tören alanının yapıldığı bölgeden siren çalarak geçip, selamlama yaptı. Törende konuşan Denizaltı Sevenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Sebahattin Ertürk, "Denizlerdeki hak ve menfaatlerimizi korumak uğruna hiç tereddüt etmeden hayatlarını feda eden, mezarları engin denizler olan şehitlerimizi, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere saygıyla anıyoruz" dedi.

Protokol üyelerinin şehit denizaltıcılar anısına denize çelenk bırakmasıyla tören sona erdi.

İÖ(SS) - Denizciler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıldı (2) - Son Dakika


Advertisement