Dumlupınar Şehitleri Gelibolu'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Dumlupınar Şehitleri Gelibolu'da Anıldı

Dumlupınar Şehitleri Gelibolu\'da Anıldı

Dumlupınar Şehitleri, Gelibolu'da düzenlenen törenlerle anıldı.

04.04.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Şehitleri, Gelibolu'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Törenler Hamzakoy Feneraltı mevkisinde Dumlupınar Denizaltı Anıtı'nda düzenlendi.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenler "TCG 18 Mart" denizaltısının tören alanının yapıldığı bölgeden siren çalarak geçip, selamlamasıyla sürdü.

Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Şube Başkanı Kemal Dalgıç, törende yaptığı konuşmada, Gelibolu'nun kahramanlıklar toprağı olduğunu söyledi.

Nereye bakılsa hafızalardan silinmeyen bir anının canlandığını ifade eden Dalgıç. "Bugün Gelibolu'da ulusal tarihimizin çok önemli sayfalarından biri olan günümüze kadar anlatılan Refah, Atılay, Dumlupınar Denizaltı gemilerinde şehit olan 247 personelin bizlerde yarattığı gurur ve acının unutulmaz hatırasını tekrar anımsamak üzere bir denizci kenti olan Gelibolu'nun feneraltı mevkiinde Ulusal Denizaltı Anıtı altında toplanmış bulunuyoruz. Ne mutlu bize Gelibolulu olarak dünyanın en büyük Denizaltı Anıtının burada olması tüm halkımızın gurur kaynağıdır" dedi.

Törene, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Denialtı Sevenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Sebahattin Ertürk ile şehit denizaltıcılar katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dumlupınar Şehitleri Gelibolu'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement