Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

Bilecik'te, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

05.12.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammet Akgül, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlara hizmet vermenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye'de aile yanında yaklaşık 480 bin vatandaşın evde bakım hizmetinden yararlandığını belirten Akgül, "İlimizde ise kişi başı 932 lira ile aylık ortalama 850 aileye evde bakım desteği vermekteyiz. Bunun dışında sosyal yardımlaşmadan da yaklaşık bin kişiye engelli aylığı bağlanmış durumda" dedi.

Akgül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, ücretsiz seyahat kapsamında nisan ayından itibaren, engelli ulaşımına uygun olan toplu taşıma araçları için araç başına 600 lira destek verdiğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencilerince halk oyunları, tiyatro gösteri sunuldu.

Programda Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı da engelli sporculara hediye ve ödüllerini verdi.

Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement