Dünya Mülteciler Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Mülteciler Günü

Sason Arapları, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason Arap Der) ile Sason Rahmet Pınarı Derneği, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla ilçede barınan Suriyeli aileye yardımda bulundu.

20.06.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason Arapları, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason Arap Der) ile Sason Rahmet Pınarı Derneği, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla ilçede barınan Suriyeli aileye yardımda bulundu.

Sason Arap Der Başkanı Deniz Değirmenci, yaptığı açıklamada, komşu ülkelerde yaşanan iç savaşlardan dolayı birçok insanın Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Değirmenci, büyük bir insani trajedinin yaşandığı, milyonlarca insanın evini, ülkesini, sevdiklerini terk etmek zorunda kaldığı belirterek, mültecileri kabul etmenin ve onlara insan onuruna yakışır bir yaşam sunmanın uluslararası toplumun sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Değirmenci, şunları kaydetti:

"Ülkelerinde yaşanan iç savaşlardan kaçan milyonlarca insanın bugün başka ülkelere sığınmak zorunda kaldığına dikkati çekmek gerekmektedir, bu insani krizde Türkiye'nin en fazla mülteci barındıran ülke olarak öne çıktığını görmek ülkemizin ne bazda insan haklarına sahip çıktığının bir göstergesidir. Bizlerde STK olarak ilçelerimizde bulunan mülteci kardeşlerimize yardımcı olmamız gerekiyor."

Sason Rahmet Pınarı Derneği Başkanı Naif Çelik de Dünya Mülteciler günü münasebeti ile Suriyeli Kemal Hadet'i evinde ziyaret ettiklerini bildirdi.

"Keşke dünyada hiç muhacirlik yaşanmak zorunda olunmasaydı" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özelikle İslam ülkelerinde çok savaşlar ve tahribatlar yaşanıyor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak yardımda bulunduk, bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

Suriye vatandaşı Hedet ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, akrabalarının bir kısmının Suriye'de kaldığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Mülteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement