Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Raysuni Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Raysuni Açıklaması

"IŞİD'e karşı savaş, bir ABD ve İran ürünüdür.

09.02.2015 21:53

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şeyh Dr. Ahmed Raysuni, terör örgütü IŞİD'den en fazla çıkarı olan kesimin Suriye rejimi olduğunu iddia etti.

Raysuni, yazılı açıklamasında, "IŞİD'e karşı savaş bir ABD ve İran ürünüdür. Arap ve Müslümanların ise bu konuda ne karar, ne plan, ne yetki ve ne de bir çıkarı vardır. Bilakis bu savaş, Müslümanların malıyla Müslümanları öldürmekten başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

Özellikle Irak ve Suriyeli birçok alim, akademisyen ve İslami çalışma yürüten aktivistlerle görüştüğünü aktaran Raysuni, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Müslümanlara düşman ve örgüte karşı savaş ilan eden bazıları tarafından IŞİD örgütünün desteklendiği ve yönlendirildiği konusunda herkesi hemfikir gördüm. Aynı şekilde ortaya çıkması ve büyümesi için IŞİD'e ilk kucağını açan ve onu koruyan Beşşar Esed rejimi olmuştur. Sömürgeci ülkeler, İsrail ve kendi çıkarları için savaşların ipini elinde tutma, kendi kararlarını uygulama, silahları denetimine alma konularında ısrarcı davranırken, bu çerçevede IŞİD örgütü oluşturuldu ve onunla mücadele ediliyor." - Fas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Raysuni Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement