Dünyanın "En Büyük Barış Resmi Mozaiği" Rekorunu Kırdılar - Son Dakika
Güncel

Dünyanın "En Büyük Barış Resmi Mozaiği" Rekorunu Kırdılar

Adana Güney Rotary Kulübü üyeleri, "Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı"nda Japonya'ya ait dünyanın "en büyük barış resmi mozaiği" rekorunu kırdı.

15.04.2013 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Güney Rotary Kulübü üyeleri, "Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı"nda Japonya'ya ait dünyanın "en büyük barış resmi mozaiği" rekorunu kırdı.

Kulüp üyeleri, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 20 bine yakın öğrencinin A4 kağıtlarına yaptığı 17 bin 800 resmi, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki tren garı önünde bulunan beton zemine 32 kilogram tutkal kullanarak yapıştırdı.

Vali Hüseyin Avni Coş'un barışı simgeleyen turna kuşunun bulunduğu resmi yapıştırmasının ardından Guinness World Records Hakemi Şeyma Subaşı ve diğer görevlilerin yaptığı ölçümde bin 111,78 metrekarelik eserin, Japonya'ya ait bin 24 metrerakelik rekoru geçtiği tescillendi.

Vali Coş, rekorun kırılmasının ardından yaptığı konuşmada, çocukların sevgiye, barışa ne kadar açık ve kutsal duygularla ne kadar dolu olduklarını tüm dünyaya gösterdiklerini belirterek, "Bu başarı, inanırsak, bir ve beraber olursak neler yapabileceğimizi ortaya koyan somut bir gösterge. Adana'ya daha çok rekorlar yakışır. Seneye bu rekoru yine daha da geliştirerek kıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Adana Güney Rotary Kulubü Başkanı Didem Kuzucu ise bu kategorideki rekor denemesinin Türkiye'de ilk kez yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 210 gündür proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Kuzucu, "20 bin öğrenci binlerce resimle projemize destek verdi. Dünyanın dört bir yanındaki okullardan projemiz için resimler geldi. Asıl amacımız, barış konusunda farkındalık yaratmaktı. Bunları yapıştırırken çok duygulandık. Bunun değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Bu rekorun ötesinde bir duygu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şeyma Subaşı, Kuzucu ve Coş'a rekorun kırıldığını onaylayan belgeyi verdi. - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyanın 'En Büyük Barış Resmi Mozaiği' Rekorunu Kırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement