Dur" İhtarına Uymayan Araca Ateş Açılması - Son Dakika
Yerel

Dur" İhtarına Uymayan Araca Ateş Açılması

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde "dur" ihtarına uymayan araçtaki Muzaffer Gürül'ün açılan uyarı ateşi sırasında yaşamını yitirmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada Abalı Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir er tutuklandı.

13.11.2014 16:50

Lice'de "dur" ihtarına uymayan araçtaki Muzaffer Gürül'ün açılan uyarı ateşi sırasında yaşamını yitirmesiyle ilgili Abalı Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir asker tutuklandı.

Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında karakolda görevli jandarma erler Erkan G. ve Ömer K'nın ifadesine başvuruldu.

Şüpheli Erkan G, ifadesinde, olay esnasında Bingöl istikametinden karakol önündeki kontrol noktasına bir aracın yaklaştığını, arkadaşının "dur" işareti yapmasına rağmen aracın manevra yaparak geri dönmeye başladığını belirtti.

Dönüş sırasında Ömer K'nın "silah var" dediğini duyduğunu anımsatan Erkan G, ifadesinde şunları kaydetti:

"Aracın manevra yapmasının ardından 3 el ateş sesi duydum. Aracın şoför koltuğunda oturan kişinin elinde silah gördüm. Önce havaya bir el ateş ettim. Sonra aracın sol arka tekerleğine hedef alarak 2 el ateş ettim. Komutanımızın bize herhangi bir ateş emri olmadı. Ateş ettiğim esnada araç ile aramızda yaklaşık 30 metre mesafe vardı. Ben ateş ettikten sonra 2 el ateş sesi daha duydum. Ancak kimin ateş ettiğini görmedim. Daha sonra araç savrularak yolun sol tarafında bulunan toprak yığınına çarparak durdu. Yerimizde kaldığımızda aracın sağ ön koltuğundan bir kişi çıkarak bağırdı ve sinirle aracın arka camına vurarak parçaladı. Sonra olay yerine komutanlar geldi. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Sadece 1 el havaya 2 el ise aracın sol arka tekerleğine ateş ettim."

Savcılık ifadelerin ardından şüpheliler Erkan G. ile Ömer K, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Erkan G, "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklandı, Ömer K. ise adli kontrol uygulaması kapsamında serbest bırakıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dur' İhtarına Uymayan Araca Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement