Durak: "Allah Sözlü'nün Yardımcısı Olsun" - Son Dakika
Güncel

Durak: "Allah Sözlü'nün Yardımcısı Olsun"

Durak: "Allah Sözlü\'nün Yardımcısı Olsun"

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, görevinden uzak kaldığı 4 yıl boyunca, Soma'daki faciaya benzer bir “Belediyecilik faciası” yaşandığını öne sürdü.

03.06.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, görevinden uzak kaldığı 4 yıl boyunca, Soma'daki faciaya benzer bir "Belediyecilik faciası" yaşandığını öne sürdü. Durak, "Personel fazlasıyla, maaşı personele yükleyen bir belediye yönetimini devralan Sözlü'nün Allah yardımcısı olsun" dedi.

Belediye Başkanlığı görevini Hüseyin Sözlü'ye devreden Aytaç Durak, Sözlü'yü makamında ilk kez ziyaret etti. Görevden uzaklaştırıldığı ve yerine geçici olarak vekalet edildiği 4 yılda Adana'da neler yaşandığını anlatan Durak, eski yönetimi eleştirdi.

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen taşeron sorununun, ilave işçilik nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nde de yaşandığını ifade eden Durak, bu durumu "Belediyecilik faciası" olarak nitelendirdi. 4 yıl içerisinde belediyedeki personel sayısının 2 binden 8 binlere çıktığını ileri süren Durak, şöyle konuştu:

"Rüşvet ayyuka çıktı bu 4 yıl içinde. Menfaat çatışmaları, baskınlar, imar komisyonu başkanının ölmesine kadar uzandı. Yatırımlar durdu. Kaldırım, bordür işleri. Adamlar iyi biliyor bu işi, gördüler. Afiş ve reklam öne çıktı. Belediyenin mülkleri satıldı, arsaları satıldı. Borçlar gelecek yılları ipotek altına aldırdı. İşte görüldüğü üzere Sayın Sözlü'nün işi fevkalade zor. Diğer başkanlarımızın da işi zor. Adanalı hep beraber taşın altına elini soksun, bütün başkanlarımıza sahip çıksınlar ama bu personel fazlasıyla, maaşı personele yükleyen bir belediye yönetimini devraldığından dolayı Allah Sözlü'nün yardımcısı olsun. Ben onun yükünün ne kadar ağır olduğunun farkındayım. İnanıyorum ki Sayın Sözlü'nün azim ve kararlılığı ona güvenenleri mahcup etmeyecektir."

Başkan Hüseyin Sözlü ise, çağdaş demokrasinin örneği olan bu ziyaretin kentin demokratik kültürü ve kurumun verimliliği açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünden bu yana çeşitli çalışmalarda aynı ekibin içinde görev yaptığını dile getiren Sözlü, seçimlerde kendisine açık destek verdiği için Durak'a memnuniyetini ayrıca dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Durak: 'Allah Sözlü'nün Yardımcısı Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement