Düzce Belediye Başkanı: Hepsi Audi ile Gelsinler, Ben Yanlarına Passat mı Çekeyim? - Son Dakika
Güncel

Düzce Belediye Başkanı: Hepsi Audi ile Gelsinler, Ben Yanlarına Passat mı Çekeyim?

Düzce Belediye Başkanı: Hepsi Audi ile Gelsinler, Ben Yanlarına Passat mı Çekeyim?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra aldırdığı 650 bin lira değerindeki Audi A8 marka makam otomobili yine gündeme geldi.

02.03.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra aldırdığı 650 bin lira değerindeki Audi A8 marka makam otomobili yine gündeme geldi. Başkan Keleş, Türkiye'deki belediye başkanlarının yarısından fazlasının Audi'ye bindiğini söyleyerek, "Hepsi Audi ile gelsinler çeksinler, ben yanlarına Passat mı çekeyim?" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Keleş, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde, bir dönem aradan sonra ikinci kez seçildi. Düzce Belediyesi'ne bağlı YEYPAŞ şirketi, seçimlerin ardından 650 bin lira değerinde Audi marka makam otomobili aldı. Başkan Keleş'in, belediyenin o dönem yaklaşık 140 milyon lira borcu varken makam otomobili aldırması muhalefet partilerinin tepkilerine neden olmuştu.

Başkan Mehmet Keleş'in lüks makam otomobili  yaklaşık 2 yıl sonra yine gündeme geldi. Yerel  bir televizyona verdiği röportajda, makam otomobili nedeniyle en müsrif belediye başkanı olduğu şeklinde eleştirilere maruz kaldığını hatırlatan Başkan Keleş, şöyle konuştu:

"Audi bizim kendi malımız, kapının önünde duruyor. İstediğimiz zaman satar, verdiğimiz paranın aynısını yine alırız. Başkaları gibi kiralayıp ayda 20-30 bin lira ödemedik. Kendi mülkümüz ve bir çoğunu vergiden düştük mülkümüz olduğu için. Türkiye'deki belediye başkanlarının yarısından fazlası bu arabaya biniyor. Hatta ilçe belediye başkanları bu arabaya biniyor. Hatta dibimizdeki Hendek Belediyesi'nde bu arabadan 2 tane var. 'Hendek Belediye Başkanı biner, Kütahya Belediye Başkanı biner, Kastamonu Belediye Başkanı biner, Ankara Keçiören Belediye Başkanı biner, İstanbul Pendik Belediye Başkanı biner, Üsküdar Belediye Başkanı biner ama Düzce Belediye Başkanı binemez' dersen buna itiraz ederim. Tamam biz o zaman neye binelim? Hepsi Audi ile gelsinler çeksinler, ben yanlarına Passat mı çekeyim? Öyle mi olsun? Ben Düzce'yi böyle mi temsil edeyim? Bir işin yakışanı vardır."

Düzce Belediye Başkanı'nın gittiği yerlerde Düzce'yi olması gereken biçimiyle gerektiği gibi temsil edeceğini vurgulayan Başkan Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim ceketimi, kravatımı ütüsüz, eğri büğrü gördünüz mü? Saçımı taramadan geldiğimi gördünüz mü? Sakal tıraşı olmadan geldiğimi gördünüz mü? Bana bu elbiseleri devlet vermiyor. Ben kendi kıyafetimi bile en pahalı yerden alıyorum ki Düzce'yi temsil ederken, doğru temsil edeyim diye. Hiçbir yerde gayrı meşru bir davranışta bulunmuyorum. O zaman Düzce Valisi S350 Mercedese binmesin. İstanbul Valisi de S350'ye biniyor, Hakkari Valisi de S350'ye biniyor. Onların arasında bir fark olsun, niye olmuyor? Birazcık Düzce'nin kıymetini, buranın da vilayet olduğunu birazcık bazılarının bilmesi, anlaması lazım." - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce Belediye Başkanı: Hepsi Audi ile Gelsinler, Ben Yanlarına Passat mı Çekeyim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement