Düzce'de Fındık Rekolte Tahmini - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Fındık Rekolte Tahmini

Düzce\'de Fındık Rekolte Tahmini

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran: "Rekolte, mart ayı sonunda yaşanan don felaketinden ötürü düşük. İl genelinde yaklaşık 85 bin ton civarında rakam çıkması gerekiyordu ki bu da yüzde 30 kayıp olduğunu gösteriyor"

28.06.2014 17:05

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, Düzce'de çotanak sayımı sonrasında rekoltenin 53 bin ton olarak tahmin edildiğini belirterek, "Rekolte mart ayı sonunda yaşanan don felaketinden ötürü düşük. İl genelinde yaklaşık 85 bin ton civarında rakam çıkması gerekiyordu ki bu da yüzde 30 kayıp olduğunu gösteriyor" dedi.

Başaran, AA muhabirine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin rekolte tahmininin kendi beklentileriyle örtüştüğünü söyledi.

"Rekolte, mart ayı sonunda yaşanan don felaketinden ötürü düşük" diyen Başaran, "İl genelinde yaklaşık 85 bin ton civarında rakam çıkması gerekiyordu ki bu da yüzde 30 kayıp olduğunu gösteriyor. Tabii ki Doğu Karadeniz'deki kayıp kadar değil çünkü orada ciddi kayıp yaşandı" ifadesini kullandı.

Batı Karadeniz'de ise Sakarya ve Zonguldak- Alaplı kısmını da içine alan bölgede 150 bin tonluk rekolte beklendiğini vurgulayan Başaran, şöyle konuştu:

"Batı Karadeniz'de Sakarya, Düzce ve Zonguldak-Alaplı ilçesinde fındık yetişiyor. Düzce'nin rekoltesi yıllık 85 bin tondur ve yapılan sayıma göre 53 bin ton gibi rakam çıkmıştır. Üreticilerimizden ricamız, mahsulü emanete vermemeleri yönündedir. Sezon sonunda fiyatların şu ankinden düşük olacağını düşünmüyorum." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de Fındık Rekolte Tahmini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement