Düzce Hac Kontenjanı Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Düzce Hac Kontenjanı Belli Oldu

Düzce Hac Kontenjanı Belli Oldu

Düzce’nin hac kontenjanı belli oldu.

29.03.2014 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin hac kontenjanı belli oldu. Bu sene kutsal topraklara Düzce'den 280 hacı adayı gidecek. Bu kontenjanın 164'ü diyanet işleri başkanlığı ile 116 hacı adayı ise şirketlerle Suudi Arabistan'a gidecek.

Düzce Müftüsü Selami Emen; 2008 yılından beri aralıksız kayıt yaptıranların kurasız olarak gideceğini ancak Suudi Arabistan'ın Mekke'de yapılan tadilatlardan dolayı koyduğu kota nedeniyle yeniden kura bu sene kura çekiminin olmayacağını ifade etti.

Müslümanların Kıblesi Mekke ve İslam'ın gereği olarak her yıl milyonlarca Müslüman'da Mekke'ye ve Suudi Arabistan'a gidebilmek için hem hac için gereken şartları oluşturmaya hem de hac kurasına girerek kutsal topraklara gidebilme hayalleri kuruyor.

Ancak bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Hacı adayları için özel bir uygulama yaptı. Hac kurasına 2008 yılından bu yana aralıksız katılan ve ismi çıkmayan hacı adaylarına bu yıl gün doğdu. Bu yıl Diyanet İşleri başkanlığı 7 yıldır kuralara katılan ve isimleri çıkmayan hacı adayları için bu yıl kurasız gitme hakkı tanıdı. Bu karar ile birlikte Düzce'den 280 hacı adayı hacı olabilecek. Bu rakamın ise 164' ü Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca giderken, 116 hacı adayı da şirketler ile hacı olacak.

Düzce Müftüsü Selami Emen, Düzce'den hacca gidecek hacı adayları ile bilgiler vererek, "Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda 7 sene üst üste yazılıp ta hacca gidemeyen hacı adayları bu yıl kurasız olarak hacca gidecekler. 8. kura çekilmeden 7 defa yazıldıkları için hacca gidebilecekler. İlimize de 280 hacı kontenjanı verildi. Bu kontenjanı da Diyanet ve şirketler olarak bölüştürdük. 164 hacı adayı Diyanetle, 116 hacı adayı da şirketlerle kutsal topraklara gidecekler. Kontenjan devam ettiği için bu seneden sonra kura devam edecek. Kabe'de yapılan çalışmalardan ve uygulanan kotadan dolayı kura uygulaması ileriki yıllarda da devam edecek. Biz üzerine fazr olan kardeşlerimizin hacca gitmesini istiyoruz. Bu süre içersinde vefat etmiş olan kardeşlerimizde olmuş olabilir. Onların da haccı Allah nezdinde kabul olmuştur diye düşünüyoruz. Allah herkesin haccını kabul eylesin" diye konuştu - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Hac Kontenjanı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement