Edirne Belediyesi'nin Projeleri Ses Getiriyor - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediyesi'nin Projeleri Ses Getiriyor

Edirne Belediyesi\'nin Projeleri Ses Getiriyor

Edirne Belediyesi öncülüğünde başlatılan sosyal projelerin yanı sıra destek verdiği sosyal projelerle de adından sıkça söz ettiren Edirne Belediye Başkanlığı, vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.

31.03.2015 10:41

Edirne Belediyesi öncülüğünde başlatılan sosyal projelerin yanı sıra destek verdiği sosyal projelerle de adından sıkça söz ettiren Edirne Belediye Başkanlığı, vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve başladığı ilk günden bu yana Edirne Belediyesi olarak özellikle, engellilere ve kadınlara yönelik geliştirilen sosyal projelerin, Edirne için bir kazanım olacağının altını çiziyordu. Başkan Gürkan, göreve başlamasından kısa bir süre sonra, tüm kadın örgütleri ile ortak bir projede buluşmuş ve toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumda kadının güçlenmesi hakkında farkındalığı artırmak ve ön plana çıkarmak amacıyla, en başından beri takipçisi olduğu projeye Edirne Belediye Başkanlığı olarak dahil olunmuştu.

Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), Sabancı Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin işbirliğiyle 2015 yılı sonuna kadar yürütülecek olan proje kapsamında, Türkiye'de 11 pilot ilden biri olan Edirne'de yerel yönetimler basamağına dahil olan Edirne Belediyesi, kadın örgütleri ile yüz yüze görüşüp taleplerini dinleyerek, önerilerini 5 yıllık stratejik planlarına dahil etmesi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişti.

Edirne Belediye Başkanlığı 5 yıllık stratejik planlarına dahil ettiği planlar kapsamında gerçekleştirdiği projeler ile, kadın örgütleri tarafından yakından takip ediliyor. Edirne Belediyesi'nin kadınlara yönelik projelerini yakından takip eden Sabancı Vakfı, Edirne Belediyesinin projelerini sosyal medyada takipçileri ile paylaşıyor. Edirne Belediyesi doğru projelerle belirlediği hedeflere emin adımlarla yürümeye devam ediyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Belediyesi'nin Projeleri Ses Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement