Edirne'de Taşkınlar Pazar Gününe Kadar Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Taşkınlar Pazar Gününe Kadar Devam Edecek

Edirne\'de Taşkınlar Pazar Gününe Kadar Devam Edecek

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgaristan'nın barajlardan su bırakması sonucu taşkın yaşandığını, pazar gününe kadar su bırakılmaya devam edileceğini açıkladı.

12.12.2014 20:08  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgaristan'nın çarşamba gününden bu yana barajlardan su bırakması sonucu taşkın yaşandığını belirterek, pazar gününe kadar su bırakılmaya devam edileceğini açıkladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin taşkınlarla ilgili olarak Tunca Nehri kenarında basın mensuplarına bilgi verdi. Bulgaristan'nın Haskova, Yambol ve Kırcali'de bulunan büyük sulama bentlerinden çarşamba günüden beri su salımı yapıldığını söyleyen Vali Dursun Ali Şahin,

"Sofya Büyükelçimizden aldığım bilgilere göre asıl felaket Bulgaristan'da yaşanıyor. Taşkının Pazar gününe kadar devam edeceğini Sofya büyükelçiliğimizden bize verilen bilgiye göre söyleye bilirim. Edirne'de şu an 7 tane köprümüz taşkından dolayı kapalı durumdadır. Tüm mal ve can güvenliğini tedbirlerini almış durumundayız.

Karaağaç'ta şu anda alınan tedbirlerle büyük bir felaket olmadığını söyleye bilirim. Ama bu felaketin pazar günü akşama kadar devam edeceğinden Kızılay tarafından hafta sonu sel felaketi bölgesinde çadır kurup bin kişilik yemek dağıtacak. Bizim Nehir seddeleri taşkından dolayı bizi koruyor. Bizim nehirlerde büyük seviyede kabarma mevcut, sadece bizde değil Bulgaristan'da Evros Valiliği de olağanüstü durum ilan etti. Durumlar orada daha kötü bize gelen notadan öyle anlaşılıyor.

Yunanistan Meriç bölgesinde durum aynı. Yunanistan ve Bulgaristan'da sedde olmadığından taşkın daha felaket şeklinde yaşanıyor. Bizim seddelerimiz var, suyu taşıyıp bizi felaketten koruyor."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Taşkınlar Pazar Gününe Kadar Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement