Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Karbuz: "Bizim için vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması çok önemli"

30.12.2014 18:26

Edirne Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hayrettin Karbuz, vatandaşların hak kaybına uğramamasının kendileri için önemli olduğunu bildirdi.

Karbuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigortalıların pirim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili sürenin 2 Şubat 2015'e kadar uzatıldığını söyledi.

Borçluların il müdürlüğüne müracaat edebileceğini aktaran Karbuz, şunları kaydetti:

"Kurumumuza yoğun bir ilgi var. Özellikle banka kredisi ile emekli olmak isteyen vatandaşlar ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 2 bin işçi müracaat etti, bunların bin 500'ü banka kredisiyle emeklilik talebinde bulundu. Bilindiği üzere başvuru tarihi 2 Şubat'a kadar uzatıldı. Vatandaşlarımız bu haktan mutlaka yararlansın. Bizim için vatandaşlarımızın bilinçsizlik nedeniyle hak kaybına uğramaması çok önemli. Tüm vatandaşlarımız bu haktan faydalansın. Gelsin bizden bilgi alsınlar. Uzunköprü ve Keşan'da merkez müdürlüklerimiz var. Oradan bilgi alabilirler."

-Keşan'a doğalgaz getirilmesi

Keşan Belediyesi, 3 bin 158 kişi adına doğalgaz abonelik bedelini ödeme kararı aldı.

Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, belediye meclisinde yaptığı konuşmada, doğalgazın ilçedekilerin yaşam standardını yükselteceğini söyledi.

Yıl sonuna kadar abone bedelini yatıramayan vatandaşlar adına belediye bütçesinden veya belediye mülklerini ipotek göstererek bu bedelin yatırılması gerektiğini aktaran Ersoylu, "Keşan'a doğalgaz getirilmesi  için açılan kampanyada şu ana kadar bin 342 kişi 335'er lira abone bedelini yatırdı ancak yıl sonuna kadar bu sayının 4 bin 500 olması gerekiyordu. Belediye meclisimiz yaptığı olağanüstü toplantıda 3 bin 158 kişinin abone bedelini yatırma kararı aldı. Daha sonra bu bedel doğalgaz bağlanırken tahsil edilecek." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement