Meriç ve Tunca Nehirleri Taşkın Sonrası Birleşti - Son Dakika
Güncel

Meriç ve Tunca Nehirleri Taşkın Sonrası Birleşti

Meriç ve Tunca Nehirleri Taşkın Sonrası Birleşti

Bulgaristan ve Edirne'deki şiddetli yağışların ardından taşan Meriç Nehri'ndeki su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

06.12.2014 11:18  Güncelleme: 11:47

Edirne'de birbirine parelal akan Tunca ve Meriç Nehirleri yatağından çıkarak birleşti. Yunanistan sınırındaki Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan Tunca ve Meriç köprülerinin trafiğe kapatılmasından sonra bölgede yaşayanlar askeri araç ve iş makineleriyle kent merkezine getirildi.

Bulgaristan ve Edirne'deki şiddetli yağışların ardından taşan Meriç Nehri'Nin taşması sonucu yatağın kenarında bulunan İzzet Arseven Kent Ormanı, kamu kurumlarına ait sosyal tesisler ve hafta sonları halkın kahvaltı için geldiği bir çok tesis sular altında kaldı.

Meriç Nehri'nin taşması sonucu sular Karaağaç Mahallesi'ne giden Lozan Caddesi'nin büyük bir bölümünü kapladı. Bölgedeki ekili arazilerde sular altında kaldı. Devlet Su İşleri 11'nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, dün gece 1433 olan nehir debisi sabah saatlerinde 1457 metreküpe yükseldi. Tunca Nehri'ndeki 352 olan su seviyesinde bir değişme yaşanmadı.

ASKERİ ARAÇLAR TAŞIDI

Edirne Valiliği kriz merkezi tarafından güvenlik gerekçesiyle Meriç ve Tunca Köprüsü'nün trafiğe kapatılması kent merkezi ile Karaağaç Mahallesi arasında ulaşımı da durdurdu. Dün gece başlayan kapatma kararıyla birlikte ulaşım askeri kamyon ve iş makineleriyle sağlanmaya başladı. Sabah işlerine gidecek olanları askeri araçlar ve kepçeleryle kent merkezine taşıdı. Mahalle sakinleri taşkınların önlenmesi için nehirlerin temizlenmesini istedi.

Tarihi köprülerin trafiğe kapatılmasıyla birlikte Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na da ulaşım kapandı. Çıkış yapacak olanlar İpsala Sınır Kapısı'na ve diğer gümrüklere yönlendiriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meriç ve Tunca Nehirleri Taşkın Sonrası Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement