Edirne Müezzinoğlu: Suriyelilere Yardımlar 4 Milyar Doları Geçti - Son Dakika
Güncel

Edirne Müezzinoğlu: Suriyelilere Yardımlar 4 Milyar Doları Geçti

Edirne Müezzinoğlu: Suriyelilere Yardımlar 4 Milyar Doları Geçti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriye'de iç savaştan kaçan 1.8 milyon sığınmacıya iskan, istihdam, barınma ve sağlık hizmeti verdiklerini ifade ederek, 'Bakın bütün Avrupa'da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 milyon Euro. Bizim yardımlarımız 4 milyar dolar rakamını geçti.

30.11.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriye'de iç savaştan kaçan 1.8 milyon sığınmacıya iskan, istihdam, barınma ve sağlık hizmeti verdiklerini ifade ederek, 'Bakın bütün Avrupa'da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 milyon Euro. Bizim yardımlarımız 4 milyar dolar rakamını geçti. Yalnız sağlıkta 500 milyonun üzerinde harcama yaptıkö dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meriç Nehri kenarında bir restoran düzenlenen Diyanet-Sen Edirne Şubesi'nin olağan genel kurul toplantısına katıldı. Sendika üyesi din görevlileri tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin aile hekimlerinin hafta sonu nöbet tutmalarına ilişkin sorusu üzerine, 'Aile hekimlerimizin ailelerle olan muhataplık sürelerini, aile hekimi sayımız çerçevesinde genişletmeyi planlıyoruz. Onların çalışmalarında esnek mesai var. Esnek mesaide, sabah 08.00, akşam 20.00 gibi vatandaşların karşısında 12 saat hizmet verebilecek noktaya taşımayı planlıyoruz. Hasta, 'Saat 5'ten sonra iğne yaptıramıyorum, tansiyon ölçtüremiyorum, belli bir saatten sonra doktor bulamıyorum' diyor. 22 bin aile hekimimizin bu anlamda aile sağlığı merkezlerimizde daha geniş zamanlı muhataplığını planlıyoruz. Onun dışında Cumartesi günleri de gündüz 09.00 ila 17.00 arası gibi nöbet planlıyoruz. Örneğin 4 aile hekiminin görev yaptığı merkezimizde bir cumartesi biri, bir cumartesi bir başkası, 4 aile hekimi ayda 8 saat nöbet tutuyor olmalarını bir meslek olarak yük görüyorlarsa, öyle bir hekimlik mesleği dünyada da yok, bizde de olmasını doğru bulmuyorumö dedi.

'YARDIMLAR 4 MİLYAR DOLARI GEÇTİö

Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacılara yapılan yardımları sorması üzerine konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye ziyarete gelen Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un bu konuya ilişkin değerlendirmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sığınmacılardan 40 bininin Türkiye'de doğum yaptığını ve yardımlarında 4 milyar doları geçtiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, 'Bugün için 1.8 milyon misafire bir taraftan iskan, istihdam, barınma, bir taraftan sağlık hizmeti veriyoruz. Bugün için Suriye'den gelen misafirlerimizden 40 bini Türkiye'de doğum yaptı. Bu anlamda fedakarlığı, özverisi, insana değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz matematik medeniyetinin mensubu olsaydık, burada 1.8 milyon Suriyeliyi bu kadar onurlu bu kadar saygın. Bakın bütün Avrupa'da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 milyon Euro. Bizim yardımlarımız 4 milyar dolar rakamını geçti. Yalnız sağlıkta 500 milyonun üzerinde harcama yaptık. Bu bizim medeniyet anlayışımızın gereğidir. Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bizeö şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından öğle namazını Eski Cami'de kılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Gençlik Kolları'na üye partililerle bir araya gelen Müezzinoğlu, çözüm sürecinin süreceğini ifade ederek toplantıya basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Müezzinoğlu: Suriyelilere Yardımlar 4 Milyar Doları Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement