Edirne Valisi Şahin Resepsiyon Verdi - Son Dakika
Yerel

Edirne Valisi Şahin Resepsiyon Verdi

Edirne Valisi Şahin Resepsiyon Verdi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verdi.

31.08.2014 12:22  Güncelleme: 13:43

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, 92 yıl önce temeli atılan cumhuriyetin dünyadaki yerini aldığını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla toplandıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"5 bin yıllık Türk tarihinde önemli olaylar zikredildiğinde birincisi tabii ki bu bana göre, farklı da olabilir sizlere göre, birincisi Türklerin Orta Asya'dan çıkışı, batıya doğru yönelişidir. Evet güneş doğudan doğuyor ama önce ışığını batıya vuruyor. Akabinden en önemli olay Malazgirt Zaferi'yle Anadolu'nun Türklüğe geçişinin damgasının vurulmasıdır. Onun akabinden İstanbul'un fethi. İstanbul'un fethinin karar verildiği mekanda böyle bir kutlamada beraber olmanın şerefine de ermiş bulunuyoruz."

Şahin, Kurtuluş Savaşı'nın noktasının 30 Ağustos'ta konulduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 92 yıldır daha ileriye gitmek için gayretler içerisinde olduğunu dile getirdi.

30 Ağustos'un bir anlamda hüzün, bir anlamda da sevinç günü olduğunu aktaran Şahin şunları kaydetti:

"Bu ülkenin temellerinin atılması için binlerce, on binlerce şehitler hatta yüz binlerce şehitler verildi. Ülkenin her metrekaresi adeta kendi milletimizin kanıyla sulandı. Evet o sulamanın son noktası 30 Ağustos'tur. Noktanın konduğu bir an. İşte bizde onun kutlamasını yapıyoruz. Öbür yanı sevinçti ama bira zaferin kazanılmasıysa yenilgi yenilgi değil, zafer zafer üstüne kazanılan bir zafer işte oda 30 Ağustos Zafer Bayramı hepinize kutlu olsun, mutlu olsun diliyorum. Sizin teşrifleriniz bizlere şevk vermiştir, aşk vermiştir."

Resepsiyona, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehit yakınları ve gaziler ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Valisi Şahin Resepsiyon Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement