Edirneli Aşçılar Yunan Mutfağı Eğitimi Alacak - Son Dakika
Güncel

Edirneli Aşçılar Yunan Mutfağı Eğitimi Alacak

Edirneli aşçılara, Yunanistan'dan gelerek kenti ziyaret eden konuklar için Yunan mutfağı eğitimi verilecek.

08.04.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirneli aşçılara, Yunanistan'dan gelerek kenti ziyaret eden konuklar için Yunan mutfağı eğitimi verilecek.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan önderliğinde, kentte faaliyet gösteren aşçılara Yunan mutfağı konusunda eğitim vermeyi planladıklarını bildirdi.

Eğitimle amaçlarının turizm çeşitliliğini artırmak olduğunu vurgulayan İnağ, şunları kaydetti:

"Edirne'de çalışan aşçılarımıza Yunan mutfağı konusunda eğitim vermeyi düşünüyoruz. Bu konuda Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Odamız ön çalışma yapmaya başladı. Düzenlemeyi planladığımız bu eğitime özellikle otellerimizde çalışan aşçılarımızın da katılmasının çok yararlı olacağı düşüncesindeyiz."

Yunan turistler için Edirne vazgeçilmez

Yunanistan'ın sınıra yakın il ve ilçelerinde ikamet eden pek çok kişi, hafta sonları özellikle "Sosyete Pazarı" diye de bilinen pazar için Edirne'ye geliyor.

Kentin yöresel mutfağı ve tatlarını deneyen Yunan ziyaretçiler, kendi damak tatlarını da arıyor. Bu yüzden Edirne'de pek çok kafe ve restoranın menüsüne Yunanistan'da çok tüketilen soğuk kahve "frappe" de eklendi.

Edirneli aşçıların Yunan mutfağını öğrenmesiyle lokanta ve restoranlarda Akdeniz mutfağına ait yemekler ve balık ürünleri de yer almaya başlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirneli Aşçılar Yunan Mutfağı Eğitimi Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement