Edremit'te Betonlaşmaya Tepki - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Betonlaşmaya Tepki

Edremit\'te Betonlaşmaya Tepki

Van'da TOKİ tarafından Edremit İlçesi'ne yapılması düşünülen Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün hizmet binası tepkilere neden oluyor.

23.08.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da TOKİ tarafından Edremit İlçesi'ne yapılması düşünülen Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün hizmet binası tepkilere neden oluyor. Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, kendilerinin de o bölgede betonlaşmaya karşı olduklarını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye bu konuyu ilettiklerini söyledi.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü için kullanılmayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü için Edremit İlçesi'nde TOKİ konutlarının yapıldığı bölgede boş bulunan alana, yine TOKİ tarafından yeni hizmet binası yapılması kararlaştırıldı. Hizmet binasının buraya yapılmasını istemeyen vatandaşlar, geçen yıl imza toplayarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a gönderdi. Vatandaşlar bu bölgenin amfi tiyatro, konser, alışveriş alanı, sergi etkinlikleri için kültür alanı, ilçe meydanı, genel park, dinlenme gezi alanı ve engelliler yaşam parkuru olarak değerlendirilmesini istedi.

DOĞRU BULMUYORUZ

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Edremit'te betonlaşmaya karşı olduklarını söyledi. Kayatürk, "Vatandaşlardan bu konuda çok sayıda şikayet telefonu alıyoruz. Hizmet binasının burada yapılmaması için bize gelen istekleri Çevre ve Şehircilik Bakanı'na ilettik. Buranın takibini yapıyoruz. Oranın bir turizm bölgesi olmasını istiyoruz. Denizi gören bir yerde böyle bir betonlaşmanın olmasını çok doğru bulmuyoruz" dedi.

SAADET PARTİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Saadet Partisi Van İl Başkınlığı da inşaatın yapılacağı bölgede basın açıklaması yaptı. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan İl Başkanı Özay İlhan, Van'da betonlaşmayla birlikte yeşil alanların katledildiğini, doğal dengenin bozulduğunu ve bununda kamu eliyle yapıldığını söyledi. İlhan, "Afet konutlarında vatandaşlarımız için tek bir spor alanı, yeşil alan, sağlık ocağı yapmayan zihniyet, aynı alanda hizmet binası yapıyor. Edremit'in betonlaşmasına halkla birlikte izin vermeyeceğiz. Özellikle çevreden, doğadan, şehircilikten sorumlu olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Edremit TOKİ yaşam alanına göl manzaralı beton yığını bina dikmesi Van'a, doğaya insanımıza hakarettir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Betonlaşmaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement