Edremit'te Dünya Astsubaylar Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Dünya Astsubaylar Günü Kutlandı

Edremit\'te Dünya Astsubaylar Günü Kutlandı

TEMAD Balıkesir'in Edremit Şubesi, Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Şehit Hamdibey Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

17.10.2012 15:48  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Balıkesir'in Edremit Şubesi, Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Şehit Hamdibey Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

TEMAD Ordu Şube Başkanı Aydın Kuzgun, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, "Bir çok meslek gurubu kendi günlerinde bir araya gelerek kendileri ile ilgili konuları görüşür, çözümler üretir bilgi paylaşımında bulunur. Yılda bir kerede olsan insanların kendilerini özel hissetmelerini, hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmeleri kendilerine güveni artırmakla birlikte yalnız olmadıklarını hatırlatmaktadır" dedi.

Yaklaşık 250 bin kişilik büyük bir camia olduklarının altını çizen Kuzgun, "Ülkemizde de 100 bin dolayında çalışan, 150 bin civarında emeklisi olan Astsubayların kendilerine ait bir günlerinin olmaması büyük eksiklik idi. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu 19 Mart 2012 tarihinde aldığı bir karar ile derneğin kuruluş günü olan 17 Ekim'i Astsubaylar Günü olarak dış ülkelerdeki ülkelerdeki aynı mesleki örgütlenmelerle iş birliğine gidilirek "Dünya Astsubaylar Günü" günü olarak kutlanması kararı alınmıştır" dedi.

Emekli Astsubay Recep Coşkun ise, düzenlenen törende, astsubayların geçmişten günümüze tarihçesi hakkında konuştu. Programda, Efem Halk Dansları Grubu, bölgeye has halk oyunlarını sahneledi.

(SŞ)

17.10.2012 15: 22: 19

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Dünya Astsubaylar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement