Efsane Başkan'a Son Veda - Son Dakika
Yerel

Efsane Başkan'a Son Veda

Efsane Başkan\'a Son Veda

Gaziemir’de 4 dönem belediye başkanlığı yaparak ilçe tarihine damgasını vuran ve Gaziemirlilerin gönlünde taht kuran İsmet Kılıç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

20.12.2013 13:49

Gaziemir'de 4 dönem belediye başkanlığı yaparak ilçe tarihine damgasını vuran ve Gaziemirlilerin gönlünde taht kuran İsmet Kılıç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 1945 yılında Gaziemir'de dünyaya gelen ismet kılıç, ilkokulu ilçede, ortaokul ve lise'yi İzmir'de okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İktisadi Coğrafya Enstitüsü'nden mezun oldu. İki yıl bankacılık yapan İsmet Kılıç, 1973 yerel seçimlerinde Gaziemir'e belediye başkanı oldu. Genç yaşta siyasete atılan ve Gaziemirlinin gönlünü çalmaya başaran Kılıç, 1977 seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına seçildi. 1980 ihtilalinden sonra Gaziemir Belediyesi'nin kapanmasıyla ticaret hayatına başladı. 1992 yılında Gaziemir'in tekrar ilçe olmasıyla yeniden belediye başkanı seçildi. 1999-2004 döneminde Gaziemir'e tekrar belediye başkanı olan Kılıç, görev süresinin tamamlanmasıyla aktif siyaseti bıraktı. Kılıç, evli ve iki çocuk babasıydı.

"AĞABEYİMİ, YOLDAŞIMI KAYBETTİM"

İsmet Kılıç için yeni belediye hizmet binası önünde düzenlenen ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel ve belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol şunları söyledi: "Çok zor bir gün. Çok değerli bir ağabeyimi kaybettim. Gaziemir'e çok büyük hizmetleri olan, tecrübesiyle bana yol gösteren, destek olan ağabeyimi kaybettim. Bana yoldaş yürü der cesaret verirdi. O'nu hiç unutmayacağız. Gaziemirliler onu hiç unutmayacak. O, namusu ve duruşuyla herkese örnek oldu. Biz de onun yolunu takip edeceğiz. Nur içinde yatsın" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efsane Başkan'a Son Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement