Efsane Güreşçinin Hayatı Film Oluyor - Son Dakika
Güncel

Efsane Güreşçinin Hayatı Film Oluyor

Efsane Güreşçinin Hayatı Film Oluyor

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatını beyaz perdeye taşıyacak olan "Yenilmeyi Düşünmedi" filmi ekibi, çekimler öncesi İstanbul'da basınla buluştu.

08.11.2014 09:04  Güncelleme: 09:07

"Güreşirken bütün Türk milletini arkamda hisseder ve onun şerefini korumak için her şeyi yapardım. Ve sanki bütün Türk milletinin kuvvetinin arkamdan dayandığını hissederdim" sözleri ile Türk milletinin kalbine taht kuran, Atatürk tarafından da ödüllendirilen efsane güreşçimiz Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Doç. Dr. Ercan Yesari Yiğit'in senaryosunu yazıp yönettiği filmin başrolünü er meydanının tanınmış isimlerinden Savaş Yıldırım üstlenirken, Muhteşem Yüzyıl'ın Sümbül Ağa'sı Selim Bayraktar filmde "Kırkpınar Baş Cazgırı" karakterini canlandırıyor.

Başkan Yılmaz: Karesi'nin Güreş Merkezi Olmasını İstiyoruz

Filmin ana sponsoru olan Balıkesir Karesi Belediyesi ile film yapımcıları arasındaki protokol, Taksim Divan Oteli'nde düzenlenen toplantıda imzalandı. Toplantıya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, başrol oyuncusu Savaş Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda başarılara imza atmış güreşçilerden oluşan oyuncu kadrosu ve Kurtdereli'nin ilk eşini canlandıracak olan oyuncu Halime Uzunboy katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, bugün güreşe bazı noktalarda yer verildiğini ancak güreşi ve Kurtdereli'nin geçmişini iyi anlatan bir filmin ilk defa çekileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Yönetmene oyuncularımıza, sporcularımıza teşekkür ederim. Tarihi bir boşluk doldurulmuş oluyor. Bizim güreş mirasımız görmezden gelinmiş. 40 yıldan bu yana Rambo'yla Jan Clud Vandam'la avutuyoruz çocuklarımızı. Adalı Halil gibi, daha ismini verebileceğimiz bir çok yiğidimiz var. Bana göre geç bile kalınmış bir proje. Geç olsun güç olmasın, Ben ilk film yapıldığında destek sözü vermiştim, sözlerimi yineliyorum. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Bu projeye destek vereceğimizin sözünü buradan verelim."

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sanatın ve kültürün her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini belirterek, Kurtdere Güreşleri'nin Balıkesir'in değeri ve markası olduğunu vurguladı. Ata sporu güreşe ciddi manada değer verdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Karesi'nin bir güreş merkezi olmasını istiyoruz" dedi. Kurtdere Güreşleri'ni dünya çapında marka yapmak için gayret ettiklerini dile getiren Yılmaz, "Çekilecek olan filme önem veriyoruz. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Bu nedenle de cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın hayatını anlatan bu filmi destekliyoruz" diye konuştu. Başkan Yücel Yılmaz filmin bütçesine ilişkin bir soru üzerine, "bu filme gönül verdiklerini" ifade ederek, sponsoru oldukları filme, Balıkesir'in yerel firmalarının da destek vereceğini söyledi. Yılmaz,"Filmin bütçesi emek" dedi.

Filmin yönetmeni ve senaristi Ercan Yiğit de, filmin Türk güreş tarihine ışık tutacağını, görsellik ve efekt bakımından çok zengin bir film olacağını belirterek, "Amerikan filmlerinde sahte kahramanlar vardır. Kurtdereli Mehmet Pehlivan gerçek bir kahramandır, gerçeğin kendisidir. Biz bu filmde gerçeği yansıtacağız. Filmde rol alacak güreşçiler rol yapmayacaklar, kendilerini oynayacaklar" ifadelerini kullandı. Bir soru üzerine senaryoyu 6 ayda yazdığını ifade eden Yiğit, "Ben bu senaryoyu 6 ayda yazdım ama, ilkokuldan bu yana güreşle ilgili araştırmalar yapıyorum, yani aslında senaryoyu çocukluğumdan beri yazıyorum. Buna 50 yıl diyebilirsiniz" dedi.

Başrol oyuncusu ve yapımcı Savaş Yıldırım, böyle bir projede Kurtdereli'nin hayatını oynamak benim için oyunculuktan öteye bir görev. Her şeyi birebir gerçek yansıtacağız. Tarihte ilk defa böyle bir film olacak. Bunu başarmayı içtenlikle istiyoruz" diye konuştu.

Ahmet Taşçı da, şunları kaydetti:

"Böyle büyük bir projenin kağıda alınmasından, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın destek vermesinden yağlı güreş camiası olarak çok mutlu olduk. Benden hangi konuda destek isterlerse desteğimi veririm."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Efsane Güreşçinin Hayatı Film Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement