Ege'de 38 Dakikada Gırtlak Kanseri Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ege'de 38 Dakikada Gırtlak Kanseri Ameliyatı Yapıldı

Ege\'de 38 Dakikada Gırtlak Kanseri Ameliyatı Yapıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Da Vinci Robotik Sistemi ile Ege Bölgesi ve İzmir'deki ilk kulak burun boğaz ameliyatı gerçekleştirildi.

21.04.2015 09:01  Güncelleme: 09:02

* Ege Bölgesi ve İzmir'deki ilk transoral robotik supraglottik larenjektomi (gırtlak üst bölümünün kanseri) ameliyatı Şerife Yıldız(68) adındaki hastaya, Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, Doç. Dr. Serdar Akyıldız, Yrd. Doç. Dr. Kerem Öztürk ve Dr. Göksel Turhal'dan oluşan ekip tarafından başarıyla uygulandı. Klasik yöntemlerle 2 saati bulabilen ameliyatın toplam süresi ön hazırlıklar hariç sadece 38 dakika sürdü.

* Robotik cerrahi sisteminin avantajlarını anlatan Prof. Dr. Kirazlı, "NASA tarafından astronotların uzayda ameliyat edilebilmesi amacıyla geliştirilen 'Da Vinci' adlı robot ile gerçekleştirilen Transoral Robotik Cerrahi (TORS), kulak burun boğaz hastalıklarında özellikle baş ve boyun kanseri ameliyatlarında kullanılıyor. Özellikle bademciklerin, dil kökünün ve gırtlağın üst bölgesini tutan kötü huylu tümörlerinde uygulanan bir cerrahi yöntem olup boyunda kesi yapılmaması veya daha küçük kesiler yapılması, çok daha hızlı iyileşme sürelerine sahip olması ve ameliyat süresinin daha kısa olması gibi avantajları vardır. Robotik kolların ağız içinde birçok yöne hareket edebilmesi, cerraha yakınlaştırılmış 3 boyutlu görüntü sunabilmesi bu ameliyatların ağız içinden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de 38 Dakikada Gırtlak Kanseri Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement