Ege Üniversitesi Hastanesi Çalışanları Zarara Uğratıldı İddiası - Son Dakika
Yerel

Ege Üniversitesi Hastanesi Çalışanları Zarara Uğratıldı İddiası

Ege Üniversitesi Hastanesi Çalışanları Zarara Uğratıldı İddiası

Sağlık-Sen İzmir Şubesi Ege Üniversitesi Baş Temsilcisi Ertan Kara, Ege Üniversite hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, banka promosyon sözleşmesi ile hastane çalışanlarının zarara uğratıldığını iddia etti.

16.11.2015 15:57

Sağlık-Sen İzmir Şubesi Ege Üniversitesi Baş Temsilcisi Ertan Kara, Ege Üniversite hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, banka promosyon sözleşmesi ile hastane çalışanlarının zarara uğratıldığını iddia etti.

Sağlık-Sen İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi hastane yönetimi ve bir sendika tarafından imzalanan banka promosyon sözleşmesi için basın açıklaması yaptı. Sağlık Sen İzmir Şubesi Ege Üniversitesi Baş Temsilcisi Ertan Kara, yapılan anlaşmayla Ege Üniversitesi çalışanları zarara uğratıldığını öne sürdü. Kara, "Bugün promosyon ihalesinde yaşanan rezaleti duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Geçmişte 10 yıl boyunca yetkili olup da bir tane kazanımı olmayan Türk Sağlık-Sen promosyon ihalesini de yüzüne bulaştırmış, 3 yıl önce 2012 yılında yapılan promosyon anlaşmasına göre Ege Üniversitesi çalışanları zarara uğratılmıştır. 10 yıl yetkiyi elinde bulunduranlar bir tek kazanım elde edemezken, bu yıl oturduğumuz toplu sözleşme masasında 213 kazanım elde ederek kamu ve sağlık çalışanlarının birçok sorununu çözdük. Tek bir kazanımı bile olmayanlar bugün promosyon anlaşmasında da Ege Üniversitesi çalışanlarını hezimete uğratmışlardır. Ege Üniversitesi'nde bugün itibariyle 7 bin 800 personel bulunmaktadır. Promosyon anlaşmasında kişi sayısı ne kadar artarsa çalışanın alacağı parada o ölçüde artmaktadır. Çünkü bankaya her ay yatacak maaşların toplamının büyümesi, işlem hacminin de büyümesi demektir. Bankalar daha çok kazanmak için daha çok promosyon vermeye razı olmaktadırlar" dedi.

"608 TL ZARARA UĞRATILDI"

2012 yılında yapılan promosyon anlaşmasında tek seferde çalışanların peşin olarak 2 bin 158 TL aldığını iddia eden Kara, yeni anlaşmayla çalışanların 608 lira zarara uğratıldığını öne sürdü. Kara, "Şimdiki promosyon anlaşması bu rakamın üzerinde olması gerekirken tüm Ege Üniversitesi çalışanlarına bin 550 lira ile anlaşmaya vardıklarını öğrendik. Buradan üyelerimize ve tüm çalışanlara sesleniyoruz. Ege üniversitesi Sağlık-Sen olarak 13 Kasım 2015 tarihinde görüşülen ve karara bağlanan banka promosyonları ile ilgimiz bulunmamaktadır. Bu süreci bu promosyon rezaletine Ege Üniversitesinde yetkili olan Türk Sağlık Sen tarafından imza altına alınmıştır" diye konuştu.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bizler, Genel Yetkili sendika Sağlık Sen olarak tarihi kazanımlara imza attık. Sağlık çalışanlarının izin ve raporlu dönemde sabit ek ödemelerin alınması, aylık mahsuplaşma hakkı, sözleşmeli çalışanlarına kadro hakkı, tüm sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı, sağlık çalışanlarına erken emeklilik hakkı getirecek olan 2016 yılında kazanıma geçecek yıpranma payını kazanıma dönüştüren sendika olarak kazanımlarımızı masaya koyarak sendikacılık yapıyoruz. Tek kazanımı olmayan malum sendikalar gibi siyaset yapmıyor, sağlık çalışanlarının sorunları için hem dert olmakla kalmayıp çözümün bir parçası olmak için emek sarf ediyoruz. Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyoruz;Sendikal kazanımlarımızı elde ederken Sağlık-Sen olarak hamasete ve emek hırsızlarına rağmen diyaloğa, bilimsel temelli çalışmalara ve araştırmalara önem vererek, tüm teşkilatımızla birlikte yek vücut halinde yolumuza devam etmeyi ilke olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızdan da hiçbir zaman taviz vermeyi düşünmüyoruz. Hizmet kolumuzdaki diğer malum sendikaların çalışanlarımızın son derece önemsediği ve büyük bir sevinçle karşıladığı 25 toplu sözleşme kazanımlarımızı değersizleştirme çabasında olmalarına da elbette ki şaşırmıyor ve ortaya koydukları bu trajikomik çabalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.Bugüne kadar çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına sürdürdüğümüz mücadele bundan sonra da hız kesmeyecektir. Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar Sağlık-Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan yılmadan usanmadan devam edeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Üniversitesi Hastanesi Çalışanları Zarara Uğratıldı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement