Ege Üniversitesindeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesindeki Olaylar

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ege Üniversitesindeki olaylarda Fırat Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili "Bu süreçte ülküdaşlarımızın saçının tek bir teline zarar gelmemesi için azami çaba sarfettiğimizi belirterek, tüm ülküdaşlarımızı sabırlı ve soğukkanlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

28.02.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ege Üniversitesindeki olaylarda Fırat Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili "Bu süreçte ülküdaşlarımızın saçının tek bir teline zarar gelmemesi için azami çaba sarfettiğimizi belirterek, tüm ülküdaşlarımızı sabırlı ve soğukkanlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılavuz, yazılı açıklamasında, Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından bazı üniversitelerde olaylar çıktığını belirtti.

Ülkücüler Çakıroğlu'nu kaybetmenin acısını yaşarken, "bazı terörist unsurların" üniversitelerde kışkırtıcı pankartlar açtığını ifade eden Kılavuz, bölücü örgütün, sosyal medya hesaplarından Ankara, Konya, Samsun, İstanbul ve birçok şehirde ülkü ocakları yöneticilerinin resimlerini yayınlayarak, hedef gösterdiğini ileri sürdü.

Kılavuz, bunlara karşı devlet tarafından önlem alınmadığını savunarak, eleştirilerde bulundu. Yetkililerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmediğini öne süren Kılavuz, İzmir Valisi, Emniyet Müdürü ve Ege Üniversitesi Rektörünün istifa etmesini istedi.

Üniversitelerin karıştırılmaya çalışıldığını ifade eden Kılavuz, şunları kaydetti:

"Üniversitelerde Türk gençliğinin can güvenliklerine kast etmiş çeşitli gruplar eğitim haklarını da gasp ederek sinsi bir oyun oynamaktadır. Bu noktada gereken tüm önlemler alınarak üniversitelerde terörizme geçit verilmemelidir. Bu süreçte ülküdaşlarımızın saçının tek bir teline zarar gelmemesi için azami çaba sarfettiğimizi belirterek, tüm ülküdaşlarımızı sabırlı ve soğukkanlı olmaya davet ediyoruz. Teşkilatlarımızın varlığına ve birliğine halel getirecek, disiplinsiz ve metotsuz hiçbir girişime müsaade edilmemelidir. Ülküdaşlarımız dikkatli ve uyanık olmalı, kavgaya girmekten şiddetle kaçınmalıdır. Elbette ki gösterdiğimiz bu itidal, kendimizi savunmayacağımız anlamını da taşımamaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesindeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement